enbg

Моника Йосифова, 23 януари 2013 г.

23.1.2013 | коментара

Моника Йосифова, жената до Сергей Станишев, беше гост в „Шоуто на Слави“. Още в началото тя заяви, че няма скрити теми и неудобни въпроси и в разговора коментира скандала със заменките, случая Хохегер, държавната поръчка, която спечели от министерство на здравеопазването и в последствие отказа, както и личния си живот.

По отношение на обвинението от земеделския министър Мирослав Найденов, че е изкупила на безценица 140 декара край Камчия, Йосифова каза: „Бях в Истанбул, когато разбрах, че съм собственик на 140 декара земя, придобита чрез заменки по морето. Това не е истина. Аз съм убедена, че много хора са повярвали на тази информация, на това твърдение. Собствената ми майка ми се обади по телефона и ми каза: „ужасни неща се говорят за теб, защо си се занимавала със заменки“. Аз й казах, че никога не съм се занимавала с нещо подобно“, разказа майката на детето на Сергей Станишев.

„Преди време имаше подобни твърдения по мой адрес във връзка с друг скандал. Аз в един момент заявих публично на пресконференция, че ще съдя министъра, защото смятам, че имам някакви граждански права – в тази държава не може така всеки да ходи и да лъже за теб и ти да мълчиш. Аз двайсет и няколко години работя и не може така да се петни името ми.“ След това се посъветвала с адвокатите си, които й казали, че няма съд, който да осъди този министър. Въпросният скандал, който Йосифова спомена е по случая Хохегер.

Моника Йосифова разказа, че фирмата й за връзки с обществеността и реклама, занимаваща се с произвеждане на всякакви видове сувенири и реклами, създаване на корпоративни реклами, съществува от 2001 година и в нея работят 40 човека. Работила е с Хохегер и не смята, че има нещо нередно и укоримо в това: „Чух всякакви обвинения, твърдения и спекулации, по отношение на това какви ужасни неща и далавери е имало и как е лъскан имиджът на България. Аз излязох и предоставих всички материали и документи, и всички позитивни публикации за България, които са излезли в чуждата преса, които са излезли в резултат на работата, която аз съм свършила, заедно с тази компания. През 2006 година, когато България трябваше да се присъедини към Европейския съюз и не беше ясно дали ще получим дата за членство, беше много важно да се направят някакви стъпки за подобряване на имиджа на страната. Чуждата преса тогава пишеше ужасяващи, кошмарни неща за държавата ни. Тогава трябваше да се представи една друга гледна точка – че това е страна, която се развива, която има икономически растеж и възход, която привлича чуждестранни инвестиции. Да се даде един обективен образ на България.“, обясни Йосифова.

Моника Йосифова коментира и слуха, че работи с ГЕРБ и че осъществява икономическа връзка между ГЕРБ и БСП. „Истината е, че аз, работейки по такива проекти от много отдавна, продължих да работя и при това правителство.“ След скандал, свързан с проект на министерство на здравеопазването, при който спечелила заради предложената най-ниска цена, Йосифова се отказала да работи по други държавни поръчки.

Йосифова коментира и личния си живот, който споделя с лидера на БСП и ПЕС Сергей Станишев. Тя потвърди намеренията си да се омъжи за Станишев през следващата година, но призна: „Понеже вече имам един брак зад гърба си, изпитвам мъничко страх. Мисля си, че и сега нещата са ни много добре.“ Йосифова разказа, че майка й е от СДС и е приела трудно връзката й със Станишев – „Беше ужасно, това беше семейна драма“. Казала й чак когато чакала дете от него. „Ама как може Сергей Станишев? Аз изобщо не го харесвам!“, била реакцията на майка й. „По-нататък се запознаха и създадоха добър човешки контакт. Разбира се, за политика не говорят, защото и двамата са на много различни позиции вкъщи и всеки иска да запази добрия тон“, разкри още Моника.

Цялото предаване от 23 януари 2013 г.