enbg

„Магаданс Предизвикателството“, танци върху песни на Бионсе

8.3.2013 | коментара

Навръх празника на жените 8 март продължи изпълнението на задачата „Танци върху песни на Бионсе“ в проекта „Магаданс Предизвикателството“. След като в четвъртък зрителите видяха танците на първите пет двойки, дойде ред и на останалите шест да представят своята интерпретация на творчеството на американската поп звезда.

Танцът на Биляна и Метин беше първият тази вечер, който членовете на журито Красимир Евтимов, Боряна Сечанова и Петър Илиев трябваше да оценят. Преди изпълнението, Метин анонсира, че с Биляна са заложили на хумора в своя танц към песента “Crazy In Love”. Явно актьорският елемент е бил преобладаващ в танца, ако се съди по изказванията на журито: Петър Илиев видя „много актьорска игра“ и „по-малко танц“, Красимир Евтимов подкрепи това мнение, а Боряна Сечанова си пожела в следващите танци на Биляна и Метин „техниката да е на ниво на емоцията“. Двойката получи средна оценка 4,67 за своето първо изпълнение в „Магаданс Предизвикателството“.

Камелия и Али танцуваха върху баладата на Бионсе “Halo”. „Много ми хареса, че имаше една искреност в тяхното изпълнение, което много рядко се среща при такива обиграни танцьори“, коментира видяното Боряна Сечанова. Петър Илиев оцени високо това, че Камелия и Али са направили нетрадиционна интерпретация на песента. Красимир Евтимов пък видя „най-ритмичната двойка“ досега в проекта. Той сподели още, че от над 10 години съдийства Али и че очаква повече от него. Членовете на журито се обединиха около мнението, че двойката е имала проблем с поддръжките в танца. Оценени с 5, 4 и 6, Камелия и Али приключиха първи кръг с резултат 5,00.

Върху песента “Why Don’t You Love Me” танцуваха Кристина и Христо. Петър Илиев определи техния танц като „много динамичен“ и „много четлив“, защото двойката е успяла да отговори на името на песента. Боряна Сечанова хареса изпълнението на Кристина и Христо и заяви, че е почитател на подобно представяне на танц, в който „техниката и артистичното майсторство вървят ръка за ръка“. „Този танц имаше начало, завръзка, край, всичко си беше както трябва“, даде своята дума и Красимир Евтимов. Все пак само той не оцени маскимално двойката и тя завърши първата си задача с оценка 5,67.

4,67 получи за танца си върху песента ”Beatiful Liar” двойката Стиляна и Семир. Журито хареса тяхната „атрактивност“ и „артистичност“, но пък изрази единно мнение за слабия елемент в танца. „Танцовият текст не преминаваше едно в друго, ставаше нещо, почивка и пак нещо“, коментира „накъсванията в хореографията“ Петър Илиев. Боряна Сечанова също акцентира на този момент: „Те танцуват, танцуват, спират, хващат се и правят атрактивна поддръжка, късаха се чисто танцувалните елементи с тези неща“.

След Стиляна и Семир на дансинга се изявиха Нели и Тихомир. Танцът им към песента „Deja Vu” получи оценка 5,00 от журито. Красимир Евтимов коментира, че двамата са били много различни по стил, а Боряна Сечанова каза, че Нели се е включила много добре в стил, в който Тихомир „по-плува в свои води“. Танцът на Нели и Тихомир пък отведе Петър Илиев в Лос Анжелис – „ако не знаехме, че сме в България, можехме да си помислим, че сме в Ел Ей.“

Първата „пълна шестица“ в „Магаданс Предизвикателството“ получиха Станислава и Любомил за танца си към песента “Irreplaceable”. Те бяха и първата двойка, която използва реквизит (маса и столове) в своя танц. „Хареса ми, че имаха декор и, хареса ми, че го обиграха много добре“, коментира Петър Илиев, след което похвали и Любомил: „Ти си невероятен, аз залагам на теб (…) Прилича на жребец – много елегантен, но има и много сила.“ Боряна Сечанова сподели едно „свое вътрешно усещане“: „Ако споровете се решаваха по този начин, кръглите маси между политиците, сигурно щяхме да сме си по-близки и да се разбираме всички.“

Ето и класирането в „Магаданс Предизвикателството“ след изпълнението на първата задача:

1. Станилсва и Любомил 6,00
2. Кристина и Христо 5,67
3. Илиана и Аладин 5,33
4. Камелия и Али 5,00
4. Нели и Тихомир 5,00
4. Стела и Станимир 5,00
7. Биляна и Метин 4,67
7. Ирина и Цвета 4,67
7. Стиляна и Семир 4,67
10. Юлиана и Габриела 4,33
11. Ива и Калоян 3,67

Слави Трифонов постави и новата задача на участниците. Предизвикателството пред двойките се нарича „Танци върху песни на Лили Иванова“. Първата част от изпълнението на задачата ще бъде в четвъртък от 20 ч., а втората част – в петък от 22:30 часа по btv!