enbg

„Магаданс Предизвикателството“, танци върху песни на Бионсе

7.3.2013 | коментара

В праймтайма на btv започна най-новият проект на „Шоуто на Слави“ – „Магаданс Предизвикателството“. Слави Трифонов, който е един от водещите на танцувалното шоу, избра да бъде в двойка, също като участниците и да води „Магаданс Предизвикателството“ в партньорство с Ива Атанасова.

Водещите обявиха голямата награда в „Магаданс Предизвикателството“ – 25 000 лева. По регламент, балерината от спечелилата двойка ще реши какво да прави с наградата – дали да я даде на партньора си, дали да си я поделят или да я задържи.

Състезателните двойки ще бъдат оценявани от жури в състав: Двукратният републикански шампион по спортни танци за сеньори и международен съдия по спортни танци Красимир Евтимов, авторът и хореограф на над 40 танцови спектакъла и директор на балет „Арабеск“ Боряна Сечанова и пристигналият специално за шоуто от САЩ хореограф на балет „Чикаго“ и “PNB Seattle” Петър Илиев.

Във всеки кръг на „Магаданс Предизвикателството“ двойките ще изпълняват танци от различни жанрове, а тричленното жури ще им поставя оценки от 1 до 6. Оценките от всеки кръг ще се натрупват, а в следващ етап в оценяването ще се включат и зрителите.

Във времето от 20 до 21 ч. зрителите на btv видяха и първите пет двойки, които изпълниха своята първа задача – „Танци върху песни на Бионсе“. С танца на Юлиана и Габриела на песента „Sweet Dreams” започна надпреварата в „Магаданс Предизвикателството“. След изпълнението, Красимир Евтимов отбеляза неизгодната позиция на момичета от първата двойка, които нямаше с коя друга двойка да бъдат сравнявани. „Благодаря за емоцията, която ни показахте“, заяви още той и шеговито сподели очакванията си двойката, съставена от две момичета, да има предимство при преобладаващо мъжко жури. Боряна Сечанова изрази задоволството си от постигнатата „добра комбинация между двете“, в която балерината от „Магаданс“ е била „по-сдържана“, а Габриела – „много емоционална“. Третият член на журито Петър Илиев каза, че двойката се е справила много добре и похвали момичетата за избора на костюми.
Юлиана и Габриела получиха две „четворки“ и „петица“ от Красимир Евтимов, което доведе до средна оценка 4,33.

Върху песента „Baby Boy” танцуваха Стела и Станимир. В края на техния танц Стела захвърли повечето си дрехи на дансинга, което даде повод на Петър Илиев да изрази положителната си визия за видяното. Той отличи хореографията на танца им: „…Определено имаше много “sharp moves”, определено беше чудесно, много точни, премерени движения, които бяха изиграни от двамата, имаше един елемент, който беше „въпрос – отговор“ – чудесна хореография.“ Слави Трифонов попита Петър Илиев дали в Чикаго има такива танци, на което членът на журито отговори: „Това определено ми хареса много и ще го препоръчам в Чикаго.“ Боряна Сечанова коментира, че в изпълнението на Стела и Станимир е имало повече страст, отколкото танц. Тя поздрави двойката и за артистизма, за който подчерта, че ще държи много. Хореографът похвали Стела за това, че е успяла да удържи темперамента на Станимир. „Когато партньорите са на различно ниво – единият е по-страстен, а другият по-прибран, много трудно може да се получи двойка и браво на Стела, защото тя по някакъв начин ограничи неговата страст (на Станимир) и наистина се получи двойка.“ Красимир Евтимов коментира изпълнението на Стела и Станимир така: „Още от първия танц се вижда, че те са една синхронизирана двойка и подозирам, че тази двойка ще бъде интересна.“ Хубавите думи на журито за Стела и Станимир се реализираха и във висока оценка от 5,00.

Илиана и Аладин танцуваха върху песента „Naughty Girl”, а преди изпълнението им Илиана довери, че за нея не е проблем да танцува с по-нисък партньор. След танца, Красимир Евтимов изрази мнение, че ръстовата разлика не е оказала влияние – според него такова може да се очаква при европейските стандартни танци. Боряна Сечанова остана много доволна от изпълнението на двойката. Според нея Илиана и Аладин много си подхождат. „Ти си много елегантна, има много грация в теб“ – обърна се към Илиана Петър Илиев и добави, че ръстовата разлика е била преодоляна като Аладин оставил Илиана „тя да се катери“. Той даде 6 за танца на двойката, същото направи и Боряна Сечанова, а Кирил Евтимов избра 4 на тъчскрийна пред себе си. Така Илиана и Аладин получиха оценка 5,33 и оглавиха класирането.

4,67 пък получи за секси танца си върху песента “Single Ladies” другата момичешка двойка Ирина и Цвета. Според Красимир Евтимов в изпълнението на момичетата е имало пълен синхрон. По думите му, двете са „почти завършена двойка и са на еднакво ниво“. „Момичетата имаха голям проблем с амплитудата на движенията, те играеха под себе си с много малки стъпки и виждаше се, че просто се хлъзгат“, каза Боряна Сечанова и посъветва момичетата следващия път да изпроват пода и да направят подходящ избор с какво да играят. Петър Илиев каза метафорично, че малко не му е достигнало, „за да си купи най-скъпия билет“, за да отиде да гледа Ирина и Цвета. Според него е имало много страст в танца на двойката, но пък той не хареса смесицата на стилове. „Ако сте наблегнали само на джаз – стойте си там“, напътства ги членът на журито.

Ива и Тино танцуваха върху баладата на Бионсе “Best Thing I Never Had”, като изпълнението им не се хареса особено на журито. След оценки от 4, 4 и 3, Ива и Тино завършиха първата си задача със средна оценка 3,67. „Като че ли все още не разчитате един на друг като партньори“, каза Боряна Сечанова и ги насърчи да си вярват повече и да не показват какво може всеки поотделно, а да танцуват заедно. „Много неосвободена сила и мощ има в тази двойка, която тепърва ще показва потенциал“, даде оценката си Красимир Евтимов. Той пожела следващия път да види Тино като водещ в двойката. Към Тино бяха адресирани критичните думи и на Петър Илиев: „Тино ми е малко вдървен, малко ми е сухичък, личеше му, че това не е неговият стил, поддръжките ги правеше със сила, а не с техника, иска ми се още техника от Тино.“

Ето и оценките от първия ден от изпълнението на задачата „Танци върху песни на Бионсе“ в „Магаданс Предизвикателството“:

Юлиана и Габриела – 4,33
Стела и Станимир – 5,00
Илиана и Аладин – 5,33
Ирина и Цвета – 4,67
Ива и Тино – 3,67

„Магаданс Предизвикателството“ продължава в петък от 22:30 ч. по btv, когато ще се представят и останалите 6 двойки в задачата „Танци върху песни на Бионсе“!