enbg

„Магаданс Предизвикателството“, танци върху музиката на Горан Брегович

27.3.2013 | коментара

В сряда състезателните двойки в „Магаданс Предизвикателството“ изпълниха своите танци по музика на Горан Брегович. От днес надпреварата е в нов етап и двойките вече ще бъдат оценявани и от зрителите на интернет адрес: magadance.slavishow.com. Оценката им за кръга ще се образува като средна от оценката на журито и оценката на зрителите. В четвъртък, на живо, от 21 часа, ще бъдат определени последните три двойки в класирането, които ще отидат на елиминации. Те отново ще представят своите танци и тогава единствено чрез гласуването на зрителите, ще бъде определена двойката, която ще отпадне. В този кръг имунитет имат водачите в класирането Станислава и Любомил, които не могат да бъдат елиминирани.

Първи тази вечер танцуваха Илиана и Аладин върху песента “Dreams”. Журито, в състав Боряна Сечанова, Красимир Евтимов и Петър Илиев, им даде оценка 4,67. Боряна Сечанова хареса „сюрреализма“ в танца на двойката, а Петър Илиев похвали персонално Илиана. Красимир Евтимов пък отбеляза, че в този кръг няма да следи за техниката на изпълнението, а за „чувството, което двойката вкарва в танца.“

Върху песента „7/8 & 11/8“ танцуваха Ива и Тино. Петър Илиев и Красимир Евтимов акцентираха върху „развитието“ и „израстването“ на двойката след всеки изминал кръг. „Изключително точно пресъздаване на музиката и ритъма на тази мелодия“, коментира още Красимир Евтимов. Ива и Тино получиха оценка 5,33.

„Да си дойдем на думата“ – така Красимир Евтимов квалифицира танца на Юлиана и Габриела върху песента “Cajesukarije Cocek”. Петър Илиев хареса динамиката на танца, започнал „от Испания“ и завършил с кючек. Боряна Сечанова коментира, че след изпълнението на първата задача върху песни на Бионсе, двойката не се е представила убедително в следващите две задачи, но танцът им върху музиката на Горан Брегович й е харесал. „Сега те виждам да танцуваш, и то с удоволствие“, обърна се конкретно към Габриела Боряна Сечанова. Дамската двойка получи оценка 4,67.

Танцът на Камелия и Али, ситуиран предимно върху черния кожен диван на подиума, им донесе резултат от 5,00. Определил се също като питбул Петър Илиев даде най-ниската оценка от журито (4,00) за интерпретацията на Камелия и Али на песента “Pitbull Terrier”. Боряна Сечанова хареса това, че двойката е излязла от „задържаността си“, а Красимир Евтимов похвали наличието и на танц, и на театър в изпълнението на Камелия и Али.

Върху песента “Kalasnjikov” танцуваха Мирослав и Христо, което напълно обоснова реквизита от калашници в танца на двамата. Но за пръв път член на жури постави своята оценка с „Калашников“ в ръка. Това беше Петър Илиев, който все пак даде висока оценка за изпълнението – 5,00. „Те отново ми подобриха настроението, бяха много натурални“, коментира танца Боряна Сечанова и постави оценка 6,00. „Малко се разминаваха в краката, но предполагам, че е от бутилката на масата“, каза пък третият член на журито Красимир Евтимов, визирайки друга част от реквизита на танцувалната двойка. Той даде оценка 5,00 за изпълнението и така Мирослав и Христо завършиха с резултат от 5,33.

Също 5,33 получиха Биляна и Метин, които танцуваха върху песента “Get the Money”. “Не излязоха от добрия вкус, въпреки натуралността“, коментира Боряна Сечанова. „Видях Метин в едно ново амплоа“, каза Красимир Евтимов, а Петър Илиев продължи изказването му, като отбеляза, че в този танц Метин е бил „много истински“ и „много силен“.

Тихомир „открадна“ Нели в края на танца върху култовата песен на Горан Брегович „Mesecina”. Петър Илиев сподели, че в изпълнението на двойката е видял повече руски цигански танц и по-малко сръбски цигански танц. Боряна Сечанова хареса втората част на танца и по-малко първата. Нели и Тихомир ще трябва да разчитат на зрителските симпатии след оценката на журито от 4,33.

Кошмарът на елиминациите не преследва обаче Станислава и Любомил, които имат имунитет в този кръг. Те танцуваха върху песента “Gas Gas”, а за изпълнението си получиха оценка 5,00.
„Всичко беше така, както трябваше да бъде“, коментира Боряна Сечанова и отбеляза сложните движения в танца на двойката. „Имаше много “Gypsy fire”, каза в неподражаемия си стил Петър Илиев. Той и Красимир Евтимов обаче отново видяха наличието на много руски елементи.

Около и върху сватбена маса танцуваха Стиляна и Семир. Тяхната песен беше “Wedding Cocek”. „Влезнаха в балканския характер на танца, което е много важно и много характерно за Горан Брегович, така че те най-близко докоснаха неговата музика“, коментира танца на двойката Красимир Евтимов. Боряна Сечанова се съгласи, че Стиляна и Семир са били най-близко до стила на сръбската музикална звезда, а на Петър Илиев му се прииска да отиде на „after party“ след сватбата. Двойката получи оценка 5,00.

Най-висока оценка 5,67 в задачата „Танци върху песни на Горан Брегович“ получиха Ирина и Цвета за своя „кулинарен танц“ върху песента “Ya Ya (Ringe Ringe Raja)”. „Радвам се, че вие сготвихте за нас“, каза Петър Илиев. В този тон беше изказването и на Боряна Сечанова: „Момичета, благодаря ви, и аз така разбирам готвенето.“

Последни тази вечер танцуваха Стела и Станимир. Техният танц върху песента “Sex” заслужи оценка 5,00. Според Боряна Сечанова танцът на двойката е бил еднообразен, а Петър Илиев я контрира, като заяви: „Беше много стилно, нищо че е еднообразно.“

Ето и класирането от оценките на журито след изпълнението на задачата „Танци върху песни на Горан Брегович“:

1. Ирина и Цвета 5,67
2. Биляна и Метин 5,33
2. Ива и Тино 5,33
2. Мирослав и Христо 5,33
5. Камелия и Али 5,00
5. Станислава и Любомил 5,00
5. Стела и Станимир 5,00
5. Стиляна и Семир 5,00
9. Илиана и Аладин 4,67
9. Юлиана и Габриела 4,67
11. Нели и Тихомир 4,33

„Магаданс Предизвикателството“ продължава в четвъртък вечер от 21:00 часа. На живо ще бъдат определени трите двойки, които ще отидат на елиминация, като решаващата дума имат зрителите, които гласуват на интернет адрес: magadance.slavishow.com. В това първо live – издание на танцувалното шоу ще стане ясно коя ще е първата двойка, която ще напусне „Магаданс Предизвикателството“. Освен това ще бъде поставена и новата задача на участниците.