enbg

Катерина Москинова и Олеся Протасова, 15 януари 2013 г.

15.1.2013 | коментара

Вижте гостуването на най-известната руска двойка на пол денс (танц на пилон) – Катерина Москинова и Олеся Протасова, както и тяхното изпълнение.

Момичетата представиха на живо интересно изпълнение, което водещия определи като „трудно и респектиращо за зрителите шоу“. Преди да се насочат към този модерен спорт Катерина и Олеся са се занимавали с хип-хоп танци и художествена гимнастика. „В Москва има много фитнес салони, които са оборудвани с пилони, за да се популяризира този спорт, защото е много интересен“, обясниха гостенките. Те периодично участват и в различни шоу програми в Русия и показват уменията си.

Катерина Москинова и Олеся Протасова са в България, за да споделят опита си с българските момичета. Те посъветваха всички българки, привлечени от pole dance да опитат, защото това е „неимоверно интересно занимание, което е и полезно за фигурата“. Шампионките на Русия за 2012 година разказаха, че в този спорт има и мъже, които танцуват индивидуално или в смесени двойки: „Шоуто обикновено разказва красива история за любов и чувства. Има красиви поддръжки, трикове. Момичетата използват разтяжки, а момчетата – повече акробатични номера. Когато има двойка, изпълнението става много хармонично.“
Цялото предаване от 15 януари 2013 г.