enbg

Какво ще се случва в „Младост 5“ – информация от кухнята

14.3.2013 | коментара

Тагове:

Тошко Йорданов, който е модератор в новия проект по bTV „Младост 5“, гостува на водещите на „Лигата на необикновените“ Краси Радков и Иво Сиромахов, които в импровизационното шоу са негови „жертви“. Съквартирантите в „Младост 5“ Иво и Краси получават независимо един от друг команди, посредством слушалка, за това какво трябва да направят. В това се състои есенцията на шоуто – непринудените реакции и изненади пред публика на живо.

Тошко Йорданов разкри подробности около новото импровизационно шоу, което стартира на 15 март, точно в 20 ч. в ефира на bTV. Модераторът на шоуто обясни, че „Младост 5“ е предаване, което е изключително различно от всичко, което е правено в българската телевизия до момента. Става въпрос за световен формат, който върви с голям успех и в много чужди държави. Форматът е измислен в Германия, където носи името „Шилер Щрасе“.

Шоуто е за хора, живеещи в един апартамент и разиграващи сюжети без сценарий и аутокю – на пълна импровизация, като се залага на тяхната бърза реакция. Краси Радков и Иво Сиромахов са основните участници в „Младост 5“, но зрителите ще имат възможността да гледат и популярни гост-звезди, като на този етап беше издадено само името на Венета Харизанова. Във всеки един епизод ще се разиграват по два сюжета, като участниците ще получават изненадващи задачи от модератора и ще трябва да реагират на момента. Ето какво обясни Тошко Йорданов за ролята на модератора: „Това е човекът, който знае целия сюжет, знае какви задачи предстоят и ги знае по една проста причина – че сме ги писали аз, Филип Станев и Ивайло Вълчев. Модераторът ви поставя задачите – на вас, индивидуално, както и на всички останали, които влизат, тоест – движи под някаква форма сюжета.“ Шоуто се прави пред жива публика, която вижда всичко, което се казва от модератора и се забавлява на изпълнението на задачите.

Водещите, които са и главни герои в „Младост 5“, казаха, че са се чувствали изключително неловко, когато са получавали задачите си: „аз се опитах да разбера нещо в сценария и не можах… имам моменти, в които не мога да повярвам, че ми се поставя такава задача“, каза Краси Радков, а Сиромахов допълни: „такъв гърч, от казармата не съм виждал“. Според Тошко в първоначалните реакции на двамата при получаване на задача, присъства така нареченото „оглупяване“, което се явява търсен ефект. „Огромен кеф е да ви наблюдавам как се гърчите“ – с доволство отбеляза модераторът.

На 15 март, петък, от 20 ч. е премиерата на „Младост 5“, по bTV.