enbg

Да се учиш от „Щурците“

11.10.2018 | коментара

В рубриката „Нещо лично“ Дони разказа как се е отразила музиката в живота му и как е станал професионалист.
Мечтата на Дони била толкова голяма, че успяла да тушира всички мечти на семейството му да се занимава с право или медицина. Още в 7-мо училище с Момчил и Мартин Захариев създали група, която се радвала на регионален успех – т.е. в самото училище. Тогава и започнали групово да ходят по концерти и да мечтаят да направят кариера. Посещавали на концерти на „Щурците“ и се удивлявали на това, което музикантите правят. Дони си спомни интересна случка от този период – в час по история той много говорел и учителката го накарала, за да не му пише двойка, да изпее песента на „Щурците“ – „Ален Делон“. После той сам поискал да изпее още една песен на групата, която толкова харесвал.
Дони сподели, че в течение на годините от Кирил Маричков е получил ценни уроци – за това, че човек трябва да говори истината, да бъде и много любопитен какво се случва около него, какво правят другите. Музикантът си спомни, че веднъж, още в началото на тяхната кариера, Кирил Маричков отишъл на концерт на Дони и Момчил (с участието на „Каналето“ и Слави) и след концерта им споделил: „Нали знаете, че се говорят всякакви неща за вас, но дойдох, чух и много ми харесахте“. Дони призна, че бил много впечатлен от тази „широката скроеност“, която имал и Вили Казасян. „Този контакт много ме обогатява, защото той е наистина много широко скроен човек. Със страхотно хубави песни, които е направил“, каза още Дони.
Гостът анонсира, че с група „Фондацията“ ще имат концерт на 28 ноември в Зала България, като концертът е заедно с Филхармонията, с диригент Максим Ешкенази.
Дони пожела да чуе изпълнението на песента „Две следи“ – това била другата песен на „Щурците“, която изпял с огромно удоволствие в часа по история.