enbg

Шоуто на Слави, 21 юли 2016 г.

21.7.2016 | коментара

Тази вечер в „Шоуто на Кеймбридж“ Слави отстъпи „терена“ на младите и образовани българи, завършили Кеймбридж – Румен Чолаков и Велислава Петрова.

В ролята си на водещи на шоуто те поканиха именно Слави за свой гост и му зададоха редица въпроси – за чалгата и отношението към музиката в България, за резултатите от социологическото проучване на TNS Opinion, има ли намерение да се занимава с политика.

Професионалната танцова двойка Вяра Клисурска и Коста Каракашян, двукратни шампиони на България в категория шоу програми и участници в редица международни предавания, изпълниха танц върху „Lean On“.

17-годишният Християн Христов, който учи в училището „Уитгифт“ в Лондон, изпълни на маримба „Либертанго“ на Ерик Самут. Водещите разговаряха с Християн и Розанна Уитфийлд, създател на Международния конкурс за музиканти на Уитгифт, от който Християн получава стипендия, за да замине за Лондон.

Представен бе видео материал с интервюто на Велислава и Добромир Точиларов с Лорд Мартин Рийс. Лорд Рийс е Кралският астроном на Великобритания, бивш Президент на Кралското Общество на Науките и Мастър на Тринити Колидж, Кеймбридж, носител на наградата Темпелтън и медала на Исаак Нютон. По думите на Румен Чолаков, той е трябвало да коленичи пред него, за да си вземе дипломата от Кеймбридж.

Осъществени бяха две skype връзки. В първата Георги Клисурски, консултант и координатор на Милениум Клуб България в САЩ, се включи пряко от Ню Йорк и коментира първото гласуване за Генерален секретар на ООН в Съвета за сигурност, което се случва днес и в което Ирина Бокова е кандидатът на България за позицията.
Във втората връзка от Франция се включи Мари Луиз Фавр, която се намира в Париж, и която предаде своя поглед върху последствията от терористичните атаки в Ница.

Водещите разговаряха и с Ани Вилфан и Илиана Маринова, членове на младежката организация Милениум Клуб България.

„Another Brick In The Wall“ на Pink Floyd изпълниха Борис Солтарийски, Лилия Стефанова, Цветелина Грахич и „Ку-ку бенд“.