enbg

Зад граница: Павел Петков, Михаил Иванов и Алекс Димитров за живота в Англия

6.7.2016 | коментара

Още трима българи споделят пред Кулеков как се чувстват в Англия. Общото между техните истории, според Иван Кулеков, е, че „в чуждата държава те виждат условията, които им позволяват да се реализират и движат напред, докато в нашата страна те виждат пред себе си една огромна стена“.

Павел Петков разказа, че има добра и сигурна работа и е заобиколен от добри хора. Казва, че е отишъл в Англия, за да се интегрира и да живее там все едно си е вкъщи.
Участникът в „Танцувай с мен“ – 2 Михаил Иванов сподели, че в Англия е оценен изключително добре за уменията си в брейк танците. „Ако си дошъл с идея да се развиваш като човек и да покоряваш по някакъв начин, няма никакъв проблем. Но, ако си дошъл просто да изкараш няколко паунда допълнително с носталгия за България, тогава смятам, че е по-трудно – ако постоянно си с мисълта за България“, каза Михаил. Той добави, че се би се върнал в България „на фона на тези закони и това правителство“ и ако няма промяна.

Алекс Димитров, собственик на строителна фирма, разказа, че в България имал много добра работа и в Англия си поставил за цел да достигне същото ниво. Той разказа, че всеки ден става в 5 часа и се прибира вечер в 9 с голямото удоволствие, че прави нещо, че създава блага. „Тук връзката между работодател и работник е много тясна, много близка“, каза г-н Димитров. За него човек, който няма мотивация и цел, където и да отиде, няма да има успех. „Това е моята философия – да създаваш блага и да правиш хората щастливи, което тук се случва!“, каза още Алекс Димитров.
Във видеото Роджър Франсис, ръководител проекти, увери, че работи добре с българските работници и ще продължи да работи и занапред.

Видеото е част от Brexit в „Шоуто на Слави“.

Цялото предаване от 6 юли 2016 г.