enbg

„Stereorush“ – кастинг за подгряваща група, 17 февруари 2015 г.

17.2.2015 | коментара

Група “Stereorush” участва във втория ден от кастинга за подгряваща група за концерта на Ку-ку бенд. Пред комисията в състав: Евгени Димитров, Цветан Недялков, Георги Милчев-Годжи и Филип Станев те изпълниха авторското си парче „За свобода“.

Фронтменът на Stereorush каза, че за тях е трудно сами да определят стила си, но пък другите ги определяли като изпълнители на „епичен рок“.

Изпълнението на песента „За свобода“ внесе смущение в редиците на журито. Филип Станев коментира, че комбинацията от „рок, жица и патриотичен текст“ е породило в него смесени чувства. Сценаристът определи като необичайно присъствието в текста на „Ботев, Левски, хайдути, свобода“. Критиката на Годжи беше по отношение на това, че вокалът е подканил хората да пеят нещо, което чуват за пръв път. По думите му, той не би направил „такъв афект с публиката“. Цветан Недялков отбеляза, че е имало ритмично разминаване и неточности в пеенето. Евгени Димитров посъветва Stereorush да правят музиката, която им харесва.

В края на предаването група “Stereorush” не успя да събере необходимите 3 гласа „ДА“ от комисията за следващия етап и приключи участието си в кастинга.