enbg

Слави коментира решението на НС да няма референдум

18.6.2014 | коментара

Ден след като Народното събрание реши, че няма да има референдум с искания за промяна на изборния закон, Слави коментира случилото се така:

„Уважаеми зрители, ще бъда откровен с вас. Нали не спите?! Нали не виждате ли какво се случва?! Политическата класа ни се подиграва непрекъснато. Вчера в парламента депутатите от БСП, ДПС и Атака отхвърлиха искането на гражданите да има референдум. Явно БСП, въпреки униженията от ДПС, пак играят заедно. Явно ДПС ги управлява. Кой им е заповядал – дали Доган или Местан, няма никакво значение. Може би са зависими. Но със сигурност най-лошото е, че не са зависими от волята на народа. Вчера Мая Манолова се изказа от парламентарната трибуна, че трябва да се чуе гласа на народа, че трябва да има референдум. И след това и тя гласува против. Пълен абсурд. Отдавна трябва да имате чувството, че ни правят на идиоти.
Сега решението е във Върховния административен съд. Ако и той не реши в полза на провеждането на Референдум, значи е слуга на политиците. Това означава само едно – значи, че сме се разделили. От едната страна – политиците, а от другата – всички ние. Е, не смятате ли, че ние сме повече?!“

Цялото предаване от 18 юни 2014 г.