enbg

Слави и „Ку-ку бенд“ трогнаха хиляди българи в САЩ и Канада с American Tour 2010

7.10.2010 | коментара

9 концерта пред наши сънародници в САЩ и Канада изнесоха Слави и „Ку-ку бенд“ от 23 септември до 6 октомври 2010 година. American Tour 2010 се случи в отговор на многобройни запитвания от страна на българската диаспора зад океана.

В зали, събиращи няколко хиляди души, преминаха вълнуващите концерти. Една от най-известните концертни зали на източното крайбрежие в САЩ – John Hancock Hall, приюти нашите музиканти и артисти в Бостън, а в Ню Йорк те имаха два концерта в голямата зала в „The Manhattan Center” – „Hammerstein Ballroom”. Останалите градове, в които Слави, „Ку-ку бенд“, актьорите и балет „Магаданс“ радваха българската емиграция, бяха Чикаго (с два концерта), Лос Анджелис и в два града в Канада – Монреал (също два концерта) и Торонто.

Всички концерти преминаха при небивал интерес и свръхемоционалност. По думите на Евгени Димитров през цялото време хората от публиката са стояли на крака, а разпоредителите в препълнените зали са били абсолютно безсилни пред това да накарат зрителите да седнат обратно по местата си. Сред публиката са се виели български хора, разказва още Евгени Димитров.

Не по-малко емоционални са били и афтърпартитата, където до късно среднощ хората от екипа на шоуто все още раздавали автографи на феновете и са се снимали с тях за спомен.

“Залите бяха препълнени, българите бяха много щастливи”, сподели за американското си турне Слави Трифонов. Всеки от концертите от American Tour 2010 продължавал по три часа, били изключително емоционални, вълнуващи, не са липсвали и сълзи, каза още той.

„Начинанието беше изключително трудно за осъществяване“, каза Слави Трифонов и благодари на всички, които са помогнали то да стане факт. Слави добави, че American Tour 2010 е нещо, което си е заслужавало и в личен, и в професионален план.