enbg

„Simai“ – кастинг за подгряваща група, 23 февруари 2015 г.

23.2.2015 | коментара

Група „Simai“ взе участие в шестия ден от кастинга за подгряваща група за концерта на Ку-ку бенд. Пред комисията в състав: Евгени Димитров, Цветан Недялков, Георги Милчев-Годжи и Филип Станев музикантите представиха песента “Our generation”.

Името на група „Simai“ е символично обвързано с нейното основаване на рождения ден на Чарлз Дарвин. То идва от simia (лат.), което означава примат. Момчетата от групата са на възраст 16 -18 години и са ученици в различни софийски училища. Създали групата преди две години, свирят Rapcore, което ще рече „жица и рап“. Песните им са основно авторски, но понякога правят и кавъри на „всичко с речитатив и тежка музика отзад“.

Изпълнението на „Our generation“ предизвика реакция на искрена възхита в журито. Цветан Недялков, Георги Милчев-Годжи и Евгени Димитров бяха категорични, че момчета звучат като група, в която има невероятна енергия и между тях има дух.

Евгени Димитров заяви, че музиката на „Simai“ не е за широка аудитория в България, но те я правят много добре. После Маестрото пожела да посети концерт на групата, за да чуе всичките им песни, а към това му желание се присъединиха и останалите членове на журито, както и водещият Борис Солтарийски, който пръв се обяви за фен на „Simai“.
По думите на Евгени Димитров, това е най-добрата от всички млади групи, които са слушали досега.

В края на предаването комисията гласува с 4 гласа “ДА” и по този начин група „Simai“ продължи напред в следващия етап на кастинга.