enbg

Отворено писмо на Румен Чолаков до народните представители

11.1.2017 | коментара

Вижте какво се казва в отвореното писмо на Румен Чолаков до народните представители по повод мажоритарното гласуване:

Уважаеми Народни представители,

Не знам към кого от Вас да се обърна, затова пиша на всички. Не знам, защото на изборите, които Ви излъчиха, гласувах от Лондон и нямам никаква идея за кого от Вас е отишъл моят глас. Не знам кой от Вас ме представлява и не знам кого да държа отговорен, когато не съм доволен от начина, по който някой от Вас упражнява моята воля от мое име.

Уважаеми Народни представители,

На 23 юни 2016г., британският народ гласува да напусне Европейския съюз на референдум. Този референдум няма никаква законова сила, защото суверенът там е парламентът, а не народът и ако реши, парламентът може да го игнорира. Но никой сериозен британски политик не си позволява да игнорира волята на народа, дори за решение гласувано с 1% разлика, въпреки че може би ще има пагубни последствия за цяла Европа.

Уважаеми Народни представители,

В България, суверенът е народът, а не парламентът. В България, разликата в резултата не беше един процент, а една трета. Вие нямате моралното право да ни лишите от волята ни, дори както британския парламент, да имате законовото.

Ако искахте да изпълнявате задълженията си коректно, Вие щяхте да сте изготвили и дискутирали законопроект за въвеждане на мажоритарното гласуване още когато стана ясно, че ще има референдум преди 11 месеца. Вие не го направихте. Затова, няма значение колко време Ви остава. Аз съм един от тези 2,5 милиона българи и настоявам следващите парламентарни избори да бъдат мажоритарни. Такава е нашата воля.

Един Ваш работодател,
Румен Чолаков
Гражданин на Република България

Цялото предаване от 11 януари 2017 г.