enbg

NO MERCY – НАЦИОНАЛНО ТУРНЕ 2009

2.9.2009 | коментара

Тагове:
Турне 2009

Национално турне 2009 на Слави Трифонов и „Ку-ку бенд“ започна на 1 август във Враца. На общо 11 концерта от Tour 2009, музикантите представиха песните от албума „NO MERCY”.

Специално изработената сцена бе с площ от 300 кв. м., като от нея, напред към публиката, се издаваха два „ръкава“. Зад сцената бяха изградени 6 гримьорни, където по време на шоуто изпълнителите сменяха над 500 костюма.

Осигурена бе най-добрата звукова система Eastern Acoustic с мощност 120 KW. Разпределена на четири звукови кули, тя излъчваше звука до всяко ъгълче на стадиона. Екипът използва електрозахранване от близките трафопостове, но освен това носеше със себе си и генератор с мощност 500 KW, способен да захрани цял квартал.

Придвижването на екип и техника се реализира със своеобразен керван от 48 превозни средства: 7 тира, 9 камиона, 2 автобуса, 10 микробуса и 20 коли. За осъществяването на грандиозния проект на турнето „No Mercy“, бе събран внушителен екип от 250 души.

Заедно със Слави и „Ку-ку бенд“, участие взеха актьорите Краси Радков, Мариан Бачев и Виктор Калев. Освен грациите на балет „Магаданс“, на сцената танцуваха фолклорна формация „Етника“, хип-хоп формацията на Мирослав Христов от „Танцувай с мен“-2. Латино-танците пък бяха поверени на танцьорите от „Памбос денсинг център“. В музикалните изпълнения се включи Берковската духова музика, а специални гости на концертите бяха Миро и Емануела.

В продължение на 2 месеца „Ку-ку бенд“ работи над специална музикална композиция за откриването на концертите. Зрелищни пироефекти при старта на всеки спектакъл озаряваха с огнени блясъци целия стадион. За Национално турне 2009 бе изработен и специален символ с височина от три и половина метра, който се извисяваше над сцената.

Началото на всеки концерт се открояваше с пищно зрелище – почетният марш и тръбене на двама гвардейци, следени от прожекторите, последвано от влизането на джипа с Берковската духова музика и самия Слави. Освен песните от последния албум, бяха изпълнявани и незабравимите евъргрийни „Ад и рай”, „Моя си”, „И да паднем и да бием” и други.

На финала 10-минутно надсвирване между Гъмзата и Цецо, застанали на двата срещуположни ръкава от сцената, предизвикваше небивал фурор сред феновете. Як метъл отдясно и влудяващо етно отляво нажежаваха атмосферата и ескалираха емоциите на стадиона до краен предел.

Голяма атракция беше дуетното изпълнение на Миро и Слави, които влизоха на стадиона, яздейки коне. На някои от концертите дъждът, в комбинация с бурните овации на публиката, плашеше конете и се налагаше те да бъдат успокоявани, но за щастие и Слави, и Миро се справяха майсторски с ездата и песента „Не, Мария” имаше своето заслужено представяне.

Инцидент, при който Слави си счупи крака след концерта в Стара Загора, бе причина да се отложат последните два концерта в Пловдив и Петрич. Месец по-късно Слави изпълни обещанието си към феновете и пя в Пловдив и Петрич, пренебрегвайки мнението на лекарите и излизайки на сцената с патерици. На сцената пък пееше подпрян на високо столче, но често се лишаваше и от него и заставеше прав пред публиката. Той даде всичко от себе си и увери зрителите, че това шоу се случва само заради тях. Както винаги е било…