enbg

Мая Антова, 12 януaри 2016 г.

12.1.2016 | коментара

Тагове:

“Исках това интервю, за да опровергая всички спекулации по негов адрес” – това каза пред Слави Мая Антова, дъщеря на убития създател и собственик на модна къща „Агресия“ Александър Антов. „Искам да защитя неговото име, да подкрепя хората, които работят и да защитя това, което той гради толкова години. Наистина за него това беше второто дете“. Антова каза, че баща й бил толкова отдаден на фирмата си, колкото и родител на детето си.

Слави разказа, че познава Мая Антова и Александър Антов, защото ризите му се шият от модна къща „Агресия“. След убийството Мая се почувствала засегната от всички лъжи, тиражирани във вестници и интернет сайтове.

Антова разказа какво се е случило във вечерта на убийството: „На осми вечерта ми се обадиха, че не се е прибрал, а кучето се е прибрало от разходка. Аз отидох на Бистрица и три часа го търсихме. Не го намерихме. Половин час след като стигнах там се обадих на 112, на институциите, за да помогнат в издирването – като предполагахме, че му е станало лошо. Но, за съжаление, го намериха по друг начин“. Мая Антова разказа, че всяка сутрин и вечер баща й сам е разхождал любимото си кучето. Според Слави това показва, че бизнесменът не се е чувствал застрашен. „Той ако е изпитвал някакъв вид страх или каквото и да било, той първо щеше да се погрижи за близките си, преди всичко. Той беше такъв човек.“ – каза Антова и продължи – „Първо – за близките си, после – за хората, които работят при него, защото неговото чувство за дълг и отговорност беше много голямо. Определено не смятам, че е имало някаква форма на заплахи или каквото и да било.“

В момента във фирмата на Александър Антов работят между 250 и 300 служители, които при научаването на шокиращата новина, изпълнявали поръчка по договор с голяма модна марка. Въпреки трагичната вест, служителите на модната къща са останали на работните си места и са успели да вдигнат производствения план. „Голяма част от хората са от много години във фирмата и го познават – и като човек, и като работодател“, каза Антова.

Мая Антова обясни, че от една година тя управлява компанията. Тя благодари на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) за изпратеното отворено писмо до министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова. „Аз наистина вярвам в институциите, че този път ще си свършат работата. Вярвам им и се надявам максимално бързо да се случи това, защото напрежението в мен не е малко. Все пак, искам да знам какво е нещото… кой е човекът, който седи зад това нещо. Колкото и да ми е болно…“, каза Антова.

„Един приятел вчера ми каза, че в такава ситуация или плуваш, или се давиш. Затова трябва да изплуваме и да покажем, че всички ние имаме съвест и че можем да се справим и да помогнем наистина да се разкрие случая. За да можем да имаме спокойствие – за нас, за децата ни, за работата, за всичко“, завърши Мая Антова.

Цялото предаване от 12 януари 2016 г.