enbg

Коментар за срещата на членовете на българо-македонската комисия

8.10.2018 | коментара

Слави Трифонов коментира състоялата се в Македония на 6 октомври среща на членовете на Смесената българо-македонска комисия по исторически и образователни въпроси.

„Уважаеми зрители, в събота, на 6 октомври в Македония се проведе среща на членовете на смесената българо-македонска комисия, на която са били обсъждани меко казано странни идеи. Това е комисия, която беше създадена след подписването на т. нар. „договор за приятелство с Македония“ – комисия, чиято цел е да синхронизира българската история с така наречената македонска история. И ще ви дам пример – сега, в събота, тази комисия е обсъждала дали Самуиловата държава е българска или македонска, както и Македония да бъде извадена от списъка с български региони в учебниците по история у нас.

Тоест средновековна България се е намирала на територията на север и юг от Стара планина, но около Пирин – не е имало България.
Уважаеми зрители, значи ние с вас живеем, работим, съществуваме, а някакви хора преиначават нашата история. Кои са тези хора и кой ги е упълномощил да извършват тази простотия?! Те от наше име ли говорят?

Аз ще ви кажа кои са. Това е ясно. Това е сегашното управление на държавата и някакви псевдодипломати, псевдоисторици и псевдополитици, които са решили да удовлетворяват комплексите на едни хорица, които нямат история и се опитват да си я създадат в момента. Това е позорно спрямо българите и спрямо нашата история. И резултатът от цялата тази глупост ще бъде със сигурност трагичен.“ – коментира Слави Трифонов.

Цялото предаване от 8 октомври 2018 г.