enbg

За вицепремиера и изказването му за „кресливите“ жени

19.10.2018 | коментара

В предаването Слави Трифонов изрази остра позиция по казаното от Валери Симеонов пред собствената му телевизия „СКАТ“ по адрес на майките на деца с увреждания.
Изявлението на Валери Симеонов е следното: „Този закон беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тези уж болни деца, без грам майчинско чувство, грижа за тях. Просто ги използваха по най-безсъвестния начин като инструмент за постигане на техните чисто материални цели…“

„Уважаеми зрителю,… какво възниква в твоето съзнание, уважаеми зрителю, след като чуваш тези думи на Валери Симеонов? Ярост? Примирение? Обида? Състрадание? Откъде да знам. Много години се намирам в публичното пространство и никога не съм знаел какво се случва в душата ти, уважаеми зрителю. … Мога да кажа кое е логичното. Логичният извод е, че подобно изказване може да направи само един самозабравил се, безсъвестен и безчувствен човек. Да, има такива хора, уважаеми зрителю, но този е вицепремиер. И в една нормална държава, след подобно изказване, този вицепремиер трябва веднага, моментално, да се маха от политическия живот, да си подава оставката моментално. Но това се случва, уважаеми зрителю, в една нормална държава. В нормалната държава, ако този вицепримиер не си подаде веднага оставката, е логично да му я поиска неговият началник – министър-председателят. Защото, ако министър-председателят не направи това и не му поиска оставката на този самозабравил се вицепремиер, значи министър-председателят е като вицепремиера. Но ние това не го виждаме, не виждаме такова нещо. Виждаме само горките майки на деца с увреждания, на които дотам им е стигнало и това се случва в държавата, че на тях се опитват да им отнемат и последното, което им е останало. Тяхното достойнство.
Затова сега, уважаеми зрителю, ще ти покажа една нищожна част от „прекрасния живот“ на едни такива „кресливи жени“ с „уж болни деца“.“ – каза Слави Трифонов.

Цялото предаване от 19 октомври 2018 г.