enbg

И нека ние, живите хора, сега помълчим!

13.4.2018 | коментара

В предаването в памет на жертвите от тежкия пътен инцидент на АМ Тракия, при който загинаха шестима души, екипът ни изказва искрени съболезнования и подкрепа към семействата на загиналите и пострадалите в тази тежка катастрофа.

„Смъртта. Това винаги е краят на Живота. Смъртта идва. Взима Живота. И си тръгва, без „извинявай“. Без „съжалявам“. Без нищо. Без нито дума. Смъртта си е просто смърт. И никой човек никога не е готов за нея. Защото тя носи болка. Защото тя носи страдание. И защото тя винаги слага край на Живота. И може би единственото, което може да обезсмисли силата на Смъртта, е силата на Живота. Животът, който веднага след Смъртта ще продължи.

Днес се случи зловеща трагедия. Защото Смъртта идва. Взима Живота. И си тръгва, без „извинявай“. Без „съжалявам“. Без нищо. Без нито дума. И нека ние, живите хора, сега помълчим! Да мълчим също като нея – Смъртта, която никога не говори. Нека да си помислим какво да направим, така че Животът да е по-силен от Смъртта. Нека просто да не й даваме още една възможност на нея – Смъртта, да ни взима от Живота толкова неочаквано. Заради нашите човешки грешки“, каза Филип Станев.