enbg

„Explicit“ – кастинг за подгряваща група, 20 февруари 2015 г.

20.2.2015 | коментара

Група „Explicit“ взе участие в петия ден от кастинга за подгряваща група за концерта на Ку-ку бенд. Пред комисията в състав: Евгени Димитров, Цветан Недялков, Георги Милчев-Годжи и Филип Станев те изпълниха песента на Metallica – „For Whom the Bell Tolls”.

Вокалистът на групата обясни, че „Explicit“ в превод от английски език означава „изрично, категорично“. Момчетата са от Русе и са самоуки. Изпълняват кавъри, но имат и няколко авторски композиции.

След изпълнението им Евгени Димитров изрази мнение, че групата има добър звук, но им препоръча да свирят с метроном, защото се разминават. Той допълни, че имат потенциал, но се нуждаят от професионална основа и още много репетиции. Георги Милчев-Годжи обясни, че трябва да обръщат повече внимание на това, което свирят, а не да проявяват суета в това как изглеждат и какво шоу правят на сцената. Цветан Недялков насърчи момчетата да продължават в същия дух, защото правят всичко със сърцето си, но и той се присъедини към мнението, че имат нужда от професионален подход и уроци по китара и пеене. Филип Станев хареса изпълнението на „Explicit“ и добави, че за да достигнат нивото на Metallica им трябва още време и „много пиенье“.

В края на предаването група “Explicit” не успя да събере необходимите 3 гласа „ДА“ от комисията за следващия етап и приключи участието си в кастинга.