enbg

„Chainsaw Babies“ – кастинг за подгряваща група, 19 февруари 2015 г.

19.2.2015 | коментара

Група „Chainsaw Babies“ взе участие в четвъртия ден от кастинга за подгряваща група за концерта на Ку-ку бенд. Пред комисията в състав: Евгени Димитров, Цветан Недялков, Георги Милчев-Годжи и Филип Станев музикантите представиха авторската си песен „Miss Love“.

Групата е от Велинград и се занимава със създаването на авторски рок парчета. Вокалистът Георги обясни, че името на бандата няма буквален превод, а е избрано по-скоро заради съзвучие в думите, които Годжи преведе като „момчетата с резачката“.

Изпълнението на младите момчета от „Chainsaw Babies“ се хареса на Евгени Димитров, който сподели, че е прекрасно да има такива млади групи, които правят авторски песни. Той обаче отправи забележка към еднообразието в хармонията на песента и към сценичното поведение на вокалиста. Георги Милчев-Годжи призна, че харесва групата, но ги посъветва да разширят своя музикален кръгозор, за да могат да се справят по-добре с аранжиментите си.

В края на предаването група „Chainsaw Babies“ не успя да събере необходимите 3 гласа „ДА“ от комисията за следващия етап и приключи участието си в кастинга.