enbg

83-годишният Иван Дзезов показа как се танцува

9.3.2011 | коментара

9 март 2011 г.

И в третия ден от кастинга на „Танцувай с мен – 3 … стаен” не липсваха изненади. Мая Иванова и Вилиана Иванова – две приятелки на 21 и 22 години, освен че обичат да танцуват, се оказаха момичета със сериозни занимания. Едната учи туризъм, а другата – оперно пеене. Излишно е да казваме, че Слави изрично поиска: „Чакам да ми пееш!” И за пеенето, и за своя R&B танц Мая и Вилиана чуха „браво”!

Валерия Аврамова на 10 г. и Радина Харизанова на 12 г. изненадаха приятно с бърз индийски танц, с вплетени много акробатични изпълнения. Двете бяха аплодирани от журито. Момичетата се справиха много добре и с хип-хопа.

Даниела Герасимова-Деспотова и Галина Дамгаджиева представиха танц на усмихнатите етърви. Появата им извика дълъг дебат в журито за това кой на кого се пада девер, зълва или дори шурей.

Тихомир Йовчев и Венелина Павлова се запознали на морето, докато работели там. Две години били само приятели, а сега вече – не. Всъщност Тихомир, който е от Добрич, вече живее при Венелина във Велико Търново, заедно с нейните родители. Родителите й го харесали, каза Венелина – защото той е много възпитан. Слави ги запита защо още не са женени и започна да убеждава Тихомир, че нещата са сериозни, след като родителите на Венелина са го приели вкъщи да живее с най-скъпото им – единственото им дете. Слави обясни на Тишо, че е най-добре след кастинга веднага да отива да купи пръстен и да направи предложение, а младият мъж призна, че вече се замисля дали да не го направи. Ако се оженят, заради неговото убеждаване, Слави обеща да иде на сватбата им. Годжи побърза да подскаже, че така ще спестят за музика, докато сватовникът отвърна с „Не се знае”, но пък припомни, че на сватби прави щедри подаръци. В този момент Иво Сиромахов се обади, че „и на Светльо му се прижени”.

83-годишният Иван Дзезов и 70-годишната Бойка Митина се представиха с пасо-добле. Двамата танцуват на пенсионерски клубове, на всякаква музика. Признават, че идват в конкурса за емоцията, имат си всичко.
Бойка е била медицинска сестра, а „сега ме чака Витоша и танците”. Иван сега ходи на риболов и признава, че рецептата му е „много движение”.

Валерия Господинова и Станимира Панайотова бяха подготвили модерен балет, а за импровизацията им пуснаха Чайковски. Момичетата малко се стъписаха и започнаха да се гледат и да си уговарят движенията. Това предизвика коментара на Слави Трифонов, че когато си в ефир, нямаш време за реакция. „Излагаш се докрай”, подсказаха от журито.

Строителният техник от Пловдив Илияна Тодорова призна, че е ходила на танци и обича да танцува. Тя се представи с джаз-балет.

Полина Таймо е от африкански произход, родена в София, но още там родителите й я изоставят и 15 години живее в домове за сираци. Полина вече има приемни родители и живее в Габрово. „Семейство Колеви са много добри хора, отнасят се с мен така, както с техните си деца”, разказа Полина. В момента тя е в 12 клас в Гимназията по туризъм и има успех 4,80. Полина обеща на Слави да си вдигне успеха и след като той се закани, че ще отиде да провери, тя го покани да й бъде кавалер на бала. „Добра идея, защо не”, отвърна Слави.

Анжела и Рени Баракови от Плевен са две сестри. Малката (19 г.) учи в езикова гимназия в родния град, а голямата (21 г.) следва Счетоводство в Свищов. Момичетата уточниха, че са от 9-и квартал в Плевен, а Слави ги коригира, че там се казва „от 9-та ма`ала”. Водещият си припомни, че и той е бил от въпросната махала, която се биела с кв. Сторгозия, а момичетата потвърдиха, че въпросните боеве още ги има.
Анжела и Рени танцуваха денс-микс и се справиха много добре и с поставената им после музика на „Пружината” на Слави Трифонов.

Още две близначки – Десислава и Грациела Сандеви, на 17 г., се явиха на кастинга. Двете танцуваха хип-хоп и кючек. На вездесъщия въпрос сестрите отговориха, че им е минавало през ума да си разменят гаджетата, но те ги разпознават.

Своя любим танц трябваше да покаже и Светльо Митев, след като вчера това направи Иво Сиромахов. На настояването на Слави Трифонов Светльо в началото отвърна с отпор, казвайки, че той не ходи по дискотеки, стои си вкъщи, при това – мирно, не танцува сам пред огледалото. На дискотека е бил последно по времето на пионерски в Годеч, по думите му „краткотрайно и неприятно преживяване”. Отпорът на Светвьо обаче бързо беше сломен под напористото настояване на Слави Трифонов, комбинирано с леко манипулативното „знаеш, че всичко бих направил за теб” и се наложи Светльо да танцува кючек. Чувството му за ритъм не остана незабелязано и Слави го поздрави и увери, че има дар в танцувално отношение. На питането защо не ходи на заведения да танцува, отговори Иво Сиромахов: „според мен, да се предпази от ниския морал”. На това Слави контрира: „Смятам, че Светльо обича красиви жени с нисък морал”.

Пред комисията се представи и семейство Михайлови от с. Глава, общ. Червен бряг, с двете си деца. Самир, Мариела, Михаил и Ани танцуваха хоро.