enbg

8 април 2014 г., Петър Илиев, Тереза Рут Хауърд и Крисчън вон Хауърд

4.4.2014 | коментара

Петър Илиев, Тереза Рут Хауърд и Крисчън вон Хауърд от „Танцова работилница“ бяха в „Шоуто на Слави“! Интензивната танцова програма е плод на международно сътрудничество, което има за цел да обучава млади танцьори.

Петър Илиев започва своята танцова кариера още на 5-годишна възраст. Завършил е Държавното хореографско училище в София, а след това и Института за музикални и хореографски кадри. Започнал е професионалното си развитие като солист на Ансамбъл „Филип Кутев“, а след това продължава образованието си в Държавния танцов институт в Ню Йорк. Водил е майсторски класове по характерни танци и български народни танци в десетки колежи и университети в различни части на САЩ. През 2008 г. Петър Илиев възобновява дейността си в България чрез различните програми на фондацията му „Танцово изкуство – Илиев“.

Тереза Рут Хауърд е преподавател, писател и инструктор по танци. Танцувала е и е развивала преподавателска дейност на различни места по света. Има натрупан обширен преподавателски опит и в Италия, където е работила с Международната танцова асоциация и в „Music Arts & Show“ (MAS) в Милано.

Крисчън вон Хауърд е артистичен директор на VON HOWARD PROJECT, компания за съвременен танц от Средноатлантическия регион. Той е асистент-преподавател по танц и хореография в университета „Virginia Commonwealth“ и в известното танцовото училище „Alvin Ailey“ в Ню Йорк. Негови хореографии са поставяни на различни места по света като Германия, Япония, България, Колумбия, Чили и Южна Корея.

Цялото предаване от 8 април 2014 г.