enbg

„7EDEM“ – кастинг за подгряваща група, 23 февруари 2015 г.

23.2.2015 | коментара

Група „7EDEM“ взе участие в шестия ден от кастинга за подгряваща група за концерта на Ку-ку бенд. Пред комисията в състав: Евгени Димитров, Цветан Недялков, Георги Милчев-Годжи и Филип Станев музикантите представиха песента “За първи път”.

Последна в предварителния кастинг се яви група „7EDEM“. Кратката версия за избора на име гласеше, че звучи добре, а и изглежда добре. Групата е създадена през 2000 г., имат два албума, концерти във и извън страната. Оказа се, че в студиото е ядрото на групата, а имат и други музиканти. Солистът на групата не успя да даде категоричен отговор на въпроса какъв е техният стил, а според думите му те свирят различни стилове. В шоуто група „7EDEM“ се представи с баладата „За първи път“.

Песента не получи ласкави оценки. Според Цецо тя е била приятна, Евгени Димитров определи аранжимента като „равен“, а Годжи каза, че му е било скучно. Музикантите в комисията коментираха, че в музикално отношение е било очаквано нещо „да се случи“, особено след втория рефрен.

В края на предаването група „7EDEM“ не успя да събере от комисията необходимите за следващия етап 3 гласа “ДА”  и приключи участието си в кастинга.