enbg

4 декември 2012 г., Ясен Дараков

30.11.2012 | коментара

Ясен Дараков е кореспондент на бТВ в Съединените щати от пролетта 2003 г. От февруари 2011 г. е издател и главен редактор на водещия вестник за българите в САЩ и Канада BG VOICE.

Като кореспондент на bTV за САЩ прави стотици репортажи от горещи точки и събития. Той е първият и единствен български журналист на червения килим на наградите „Оскар“ където интервюира Джордж Клуни, Анджелина Джоли, Кристофър Плъмър и др. Сред най-запомнящите му репортажи са на живо от погребението на Уитни Хюстън, убийството на Осама бин Ладен, от Кота нула в Ню Йорк на годишнините от атаките на 11 септември, финалът на American Idol в Холивуд, смъртта на Майкъл Джексън, срещата на лидерите на G-8, петролният разлив в Мексиканския залив от 2010 година, наводненията по поречието на Мисисипи от 2011 г. и др.

Ясен е роден на 29 май 1981 г. в Бургас. Средното си образование завършва в Икономическия техникум в родния си град, а по-късно и ИУ Варна с отличие. Специализирал е ТВ новини в CBS и ABC News и е бил продуцент на новинарски емисии във филиали на ABC и FOX в САЩ.

 Цялото предаване от 04 декември 2012 г.