enbg

4 декември 2012 г., Мариан Бачев и Александър Кадиев

30.11.2012 | коментара

Актьорите Мариан Бачев и Александър Кадиев си партнират заедно на театралната сцена в комедийната пиеса на Франсис Вебер – „Досадникът”.

Мариан Бачев е роден и израснал в София. Завършил е НАТФИЗ със специалност „Актьорство за драматичен театър“ в класа на професор Надежда Сейкова. Работил е в театърите в Габрово, Шумен, Театър „София” и др. От много години се занимава и с озвучаването на филми и сериали – и като актьор, и като режисьор на дублажа.

Мариан е играл във всички жанрове в своята професия – драми, мелодрами, комедии и мюзикъли. Снимал се е в множество филми – български и чужди. В колекцията си от отличия има четири номинации за „АСКЕЕР”, Наградата за талантлив млад актьор „Иван Димов” му е за ролята на Клов в абсурдната пиеса „Краят на играта” на С. Бекет. Има и 2 награди за главна мъжка роля от Фестивала „Нова българска драма”.

Първата му поява в „Шоуто на Слави“ е през 2007 година. Мариан става изключително популярен със своите успешни превъплъщения и в женски, и в мъжки роли: Андреа Опулева, Галена Прехвалена, Димитричка, Гюро Кюмюро, Яне Янев, Денди Пенди, Коцето, Дони, Веско Маринов, Гиньо Кологов и др.

Александър Кадиев е един от младите български актьори в киното и театъра. Роден е в София през 1983 година. Наследява своята професия от майка си – Катерина Евро.

Александър е завършил актьорско майсторство за драматичен театър в НАТФИЗ в класа на проф. Стефан Данаилов през 2008 година. Още по време на студентските си години той вече дебютира на професионалната сцена. Работил е с режисьорите Маргарита Младенова, Явор Гърдев, Мариус Куркински и др. Като дете е участвал във филма на Митко Шарков „Езерното момче”. Телевизионната аудитория го познава с ролята на Пламен в сериала на bTV „Стъклен дом”.

В театъра Александър е играл ролите на Петко в „Почивен ден” на Камен Донев, Жозе Пилат в „Горката Франция” на Жан Ко, Херман в „Дама Пика” по А. С. Пушкин и др.
Водещ на предаването „Преди обед“ по БТВ.

Цялото предаване от 04 декември 2012 г.