enbg

27 март 2012 г., Аня Пенчева

23.3.2012 | коментара

27 март 2012 г.

Актрисата Аня Пенчева изненада Слави с подарък, забравен от първото й гостуване в шоуто през 2000 година. Оказа се, че Аня има безспорна вина за това, че Слави още си няма жена, защото преди повече от 11 години е забравила да му подари бутилка специална ракия с биле за любов. Сега, след като отлежавало в дома й през всички тези години, Аня подари на водещия чудодейното питие: „няма начин вече да не намериш своята половинка“ – заяви актрисата.

Темата за американските продукции, които се снимат в България беше повод за тъжна констатация на Аня: „Едно време американските режисьори идваха в България да снимат, защото им харесваше природата – казваха, че е уникална, а сега, когато Вини Джоунс беше тук, каза, че идват да снимат, защото Перник прилича на гледка от Втората световна война. Това е тъжно. Не само Перник… Имам чувството, че цяла България прилича на игрище на пейнтбол. Имам чувството, че някой ни е дръпнал шалтера и ни е казал: хайде, купонът свърши, добре дошли в 21-ви век…“

Приготвената за Аня Пенчева изненада се увенча с неуспех, заради технически проблеми в телефонната връзка с приятелката й Мадлен Станева, която живее във Франция. След няколко неуспешни опита за връзка с Мадлен, Слави заключи, че има две неща, които не може да прави: да пали Ферари и да говори с Мадлен.

Аня сподели, че синът й Ангел Караньотов, който е състезател по мотоциклетизъм, изживява труден момент: „Синът ми започна много хубаво тази година, обаче се разболя. Нещо много сериозно, много тежко… И това го лишава от възможността за физически натоварвания известно време.“ Ангел спечелил второ място на състезание в Будапеща, на което се явили 120 души, като се състезавал с температура 39 градуса. Попаднал и в десетката на най-добрите млади спортисти на България. За съжаление, Аня обясни, че много малко хора отразяват успехите му в мотоспорта, а обстановката във федерацията е сложна и няма пари.

Според актрисата изходът от всички неприятности е любовта. Тя припомни на Слави това, което написа преди повече от 11 години в книгата му – мисъл, която след това и двамата редовно виждали цитирана в късметчета от кафе: „Има само един път към рая и на земята този път се нарича любов.“

Аня Пенчева е българска актриса. Завършила е актьорско майсторство при професор Сашо Стоянов във ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“. През 2002 година получава и наградата „Аскеер“ за поддържаща роля в „Похапване с приятели“. Още като дете започва да се снима в киното. Дебютира във филма „Цар Иван Шишман“ на 12-годишна възраст в ролята на царица Мария.

Филмография:

„Цар Иван Шишман“ (1969)
„Тайфуни с нежни имена“ (1979)
„Нощните бдения на поп Вечерко“ (1980)
„681 – Величието на хана“ (1981)
„Адаптация“ (1981)
„Есенно слънце“ (1982)
„Предупреждението“ (1982)
„Черно и бяло“ (1983)
„По следите на капитан Грант“ (1985)
„Денят не си личи по заранта“ (1985)
„Пътят на музикантите“ (1985)
„Небе за всички“ (1987)
„Време на насилие“ (1988)
„Брачни шеги“ (1989)
„Кръговрат“ (1993)
„Жребият“ (1993)
„Испанска муха“ (1998)
„Хотел България“ (2004)
„Време за жени“ (2006)

Цялото предаване от 27 март 2012 г.