enbg

22 дни парламентът не прави нищо за референдума

28.11.2016 | коментара

Слави Трифонов коментира бездействието на народните представители по въпросите, гласувани на референдума: „Уважаеми зрители, днес е 28-ми ноември. Референдумът беше на 6-ти ноември. От деня на референдума до днес изминаха точно 22 дена. 22 дена, в които българският парламент не прави абсолютно нищо. 22 дена, в които българската политическа класа отказва да приеме решението на хората. Този парламент най-вероятно ще работи до 21 януари. Тоест още точно 53 дни“.

„Дами и господа народни представители, проспахте 22 дена. Не проспивайте останалите 53 дена“, обърна се Слави към депутатите.

По думите на водещия поведението на българската политическа класа към решението на хората от референдума е жалко и омерзително. Той посочи поредния политик, „който се изправя срещу българския народ“ – новоизбраният президент Румен Радев и цитира негови думи по повод исканата от хората мажоритарна избирателна система в два тура пред БНР миналата седмица: „Може да взриви политическия модел в страната и да изкриви в значителна степен вота на избирателите… Немската избирателна система е добра практика, тя е смесена. Трябва да има някакъв пропорционален вот в нашата избирателна система.“

„Новоизбраният президент явно бързо забрави, че него го избраха по мажоритарната система в два тура. Значи Вие, господин Радев, когато Ви трябва да станете президент, 2 милиона гласа са достатъчни, а когато трябват на народа, за да променят политическата система – 2 милиона и половина са недостатъчни.
Според мен трябва да се срамувате, че се държите така. Трябва да се срамувате, че не приемате волята на собствения си народ, а приемате волята на партията си.
И понеже, най-вероятно не се срамувате,… ще Ви кажа, че много добре Ви започва президентският мандат“, каза Слави Трифонов.

Цялото предаване от 28 ноември 2016 г.