enbg

20 години студентско предаване „Ку-ку”

28.1.2010 | коментара

27 януари 2010 г.

Едни от най-популярните лица на „Ку-Ку” – Камен Воденичаров и Владислав Карамфилов гостуваха в шоуто на Слави за 20 – годишнината на студентското предаване.

„Бяха много интересни години – започна разказа си Камен Воденичаров, – първо се казваше Студентски парламент, после стана „Ку-ку”, с общо решение на редколегията, на много хора, които сега работят в различни медии.”
На коментара на Влади Карамфилов, че „затова дереджето е такова, просто най-големите лумпени се бехме събрали на едно място”, Слави веднага възрази с думите, че им е бил голям фен. (За уточнение, той се присъединява към „Ку-ку” две години след неговото стартиране.)

Още подробности около създаването на „Ку-ку” припомниха гостите. По думите на Влади Карамфилов: „Беше комсомолско поръчение и трябваше да се мъти водата. То си беше екстра – новата опозиция трябваше да се създаде, но не предполагаха, че ще излезе извън контрол.”
„Най-приятното беше, че бяхме изпълнени с много голяма надежда, с ентусиазъм, с много голям хъс нещата да се променят сравнително бързо и кратко. Много си вярвахме, много си помагахме, и може би това е най-голямото богатство и най-ценното.” – добави и Камен Воденичаров. Запитан защо се е появило „Ку-ку”, той отговори по следния начин: „Защото имаше необходимост да се появи. Вярно е, че, както каза Влади, сигурно в някакви кабинети са решавали да се създаде такова предаване.” В категорична защита на своята позиция Влади реагира с думите: „А, не бе! Изведнъж – дайте да дадеме възможност на талантливите деца да се развиват. Къде, бе батко, бе! Кой ще ти даде?”

Допълнителни щрихи към картината внесе и Слави, който си спомни, че участието е било 50 на 50 – представители на комсомола и на Федерация на независимите студентски дружества.

„Между другото, след един купон на „Ку-ку”, куклата на „Ку-ку” остана у мен. Тоест, две кукли имам у мен”, сподели Слави. Не закъсня коментар от Влади Карамфилов: „То и с „Ку-ку бенд”, и с половината екип стана така, май. Бая голем купон е било!”

След кратък антракт, в който Влади се „видоизмени” и заприлича на Въргала, Камен и Краси Радков поеха ръководството над куклата, а Слави бе гримиран като антураж от „Рома ТВ”, последваха няколко стъпки назад към времето на „Ку-ку”.