enbg

2 април 2013 г., Мигел Айеса

29.3.2013 | коментара

Гост в шоуто е Мигел Айеса, известен още като МиГ – едно от лицата на грандиозния мюзикъл по песни на Queen – „We Will Rock You“! МиГ участва в редица мюзикъли – „Rent“, „Rock of Ages“, „Fame“, изпълнява главни роли в „Аладин“ и „Пепеляшка“, Дани Зуко в „Брилянтин“ и Тони в „Уестсайдска история“. Най-голяма популярност обаче му носи изявата в мюзикъла „We Will Rock You“!

Мигел е роден на 12 януари в Манила, Филипините. Семейството му се мести в Сидни, Австралия, когато МиГ е на 2 години. Учи в колежа „Св. Патрик“ в Стратфилд и завършва комуникации в университета Macquarie в Сидни. По това време той вече се изявява и като певец и автор на песни. МиГ основава няколко групи през годините и по този начин сбъдва мечтата си да стане музикант. На 20-годишна възраст той получава роля, която изтласква живота му към киното, театъра и телевизията.

През юни 2005 г. МиГ играе ролята на Галилео Фигаро в „We Will Rock You“. Тогава той е избран да участва в сериала Rockstar:INXS, което го отвежда в Лос Анжелис. През 2012 г. МиГ се подготвя за завръщането си като Галилео Фигаро за световното турне „We Will Rock You“.

Повече от десет години мюзикълът „We Will Rock You“ се играе пред препълнени салони в британските театри. Досега са го гледали над 6 милиона зрители само във Великобритания и над 15 милиона в още 17 държави. В сюжета му са вплетени 24 от най-големите хитове на Queen, сред които „Bohemian Rhapsody“, „We Will Rock You“, „We Are the Champions“ и „Killer Queen“! Продукцията е режисирана от Бен Елтън, със специалните музикални напътствия на Брайън Мей и Роджър Тайлър от Queen.

„We Will Rock You“ разказва за двама красиви млади бунтовници – мечтателят Галилео и рокерката Скарамуш, които бягат от своето консуматорско общество в търсене на музикална свобода.

Цялото предаване от 2 април 2013 г.