enbg

19 юни 2013 г., Димо Червенков и Екатерина Патьова

14.6.2013 | коментара

Гости в предаването бяха Димо Червенков и Екатерина Патьова. Димо Червенков е съпруг на задържаната Гергана Червенкова, която е обвинена за участие в международен канал за интернет търговия с лекарства под специален режим.  Екатерина Патьова е колежка на Гергана.

35-годишната Гергана Червенкова е майка на две малки деца и живее със семейството си в София. Работи като финансов мениджър в търговско представителство „БГ Глобал Сървисиз”, което е обслужваща компания на английската фирма „Юромедонлайн” ООД. „БГ Глобал Сървисиз” представлява сайт за реклама и продажба на лекарствени продукти, предлагани от законни аптеки в САЩ.

Оказва се, че на базата на проведено разследване, Федералният съд на САЩ изпраща обвинителен акт до нашите власти, придружен с искане екстрадицията на Гергана. Според американските магистрати тя трябва да бъде съдена за извършени престъпления зад океана. Ако бъде призната за виновна по всички параграфи, Гергана Червенкова ще получи 68 години затвор.
Според адвокатите й и нейния съпруг, единствените доказателства са клетвени декларации от американските следователи и прокурори, занимавали се със случая.

Димо Червенков призова хората, подкрепящи неговата съпруга, да се отзоват на протеста пред Съдебната палата в петък, 21 юни 2013 г., от 8.00 часа сутринта.
Слави Трифонов обеща също да отиде на протеста.

Цялото предаване от 19 юни 2013 г.