enbg

11 юли 2012 г., Чикито

4.7.2012 | коментара

Чикито е един от най-добрите салса танцьори в света, открояващ се със собствен и неповторим стил. Той е един от главните герои в нашумелия хит “Улични танци 2″.
За своите танцови изпълнения Чикито заимства елементи от: Cuban salsa, Hip-Hop, Krump, Dancehall, House, Capoeira Brasilera, акробатични елементи.

Чикито (Yovanny Moreta) е роден в столицата на Доминиканската република, Санто Доминго. Започва да танцува още на 5-годишна възраст.

През 1994 г. той се мести в Ню Йорк, където учи и работи със салса инструктори от световна величина като „Краля на мамбото“ Еди Торес, Франки Мартинес и други.
От 1996 г. живее в Италия, където стартира своята кариера на професионален танцьор. В периода 1997 до 2003 г. продължава да се обучава в Ню Йорк, Куба и Италия, като достига перфектна техника и доразвива своя артистичен талант.

Има четири победи от Италианското национално първенство по танци в следните дивизии: Cuban, Puerto Rican salsa, Bachata и Merengue. Междувременно изучава и Капоейра и инкорпорира елементи от нея в своите латино танци.

През 2004 г. започва да работи заедно със Сео Фернандес, като част от неговата група „Latin Black Dancing Company“.
През 2005 и 2006 г. записва DVD Puerto Rican Salsa instructional, което се разпространява в Италия.
През 2006 г. работи като танцьор на круизен кораб.
През март 2007 г. създава своя собствена танцова формация „Dominican Power“.

Цялото предаване от 11 юли 2012 г.