enbg

1000 дни след Референдума – поредно обещание за субсидии от 1 лев на глас

6.6.2019 | коментара

„Уважаеми зрители, днес сутринта, с тон на обиден малчуган, министър-председателят каза на парламентарната си група да предложат държавната субсидия за партиите да стане един лев на получен глас. Близо 1000 дни след проведения Национален референдум от 2016 година, близо 1000 дни по-късно представителите на политическата класа откриха, че два милиона и половина българи ги задължиха да намалят субсидията на 1 лев за получен глас. 1000 дена ослушване. 1000 дена скатаване – ако мине. Еми, не мина.

Уважаеми съграждани, има факти. Това, че Бойко Борисов нещо обидено е казал на своите да предложат един лев на глас, все още нищо не значи. Първо, това предложение трябва да мине през комисиите в парламента и след това да се гласува в пленарна зала. И едва тогава ще стане факт. Дотогава това е поредното обещание, което виси във въздуха. Да ви припомня, че министър-председателят в моето студио каза: “Още утре ще предложа да стане субсидията един лев”. И това “утре” продължи цели шест месеца. Явно времето за министър-председателя тече по различен начин.

И още нещо. Това, че най-накрая е възможно субсидията да стане такава, каквато реши българският народ на Референдума, въобще не означава, че партиите не трябва веднага да върнат откраднатите от бюджета пари – близо 14 милиона за три години.

Уважаеми зрители, колкото и ненормална държава да е нашата държава, правдата все пак побеждава.“ – коментира Слави Трифонов.

Цялото предаване от 6 юни 2019 г.