enbg

1 май 2013 г., Асен Блатечки

26.4.2013 | коментара

Лошото момче на българското кино Асен Блатечки е роден на 22 март 1971 г. През 1996 г. завършва НАТФИЗ в класа на проф. Стефан Данаилов.

Блатечки има над 50 роли в театъра и още толкова кино превъплъщения. Сред най-популярните му образи на сцената са в „Секс, наркотици и рокендрол”, „Побъркани от любов”, „Вражалец”, „За мишките и хората”, „Бардак”, „Смях в залата” и много други.

Освен като актьор в театъра той се изявява и като режисьор на постановките „Побъркани от любов”, „Смях в залата”, „За мишките и хората” и „За господ забранено”.

В киното Асен Блатечки е познат на зрителите с ролите си в „Прогноза“, „Шивачки“, „Мила от Марс“, „Печалбата“, „Леден сън“, „Маймуни през зимата”, „Пистолет, куфар и три смърдящи дула”, „Чужденецът”, „Стъпки в пясъка”, „Пъзел” и др. Една от най-добре познатите роли на актьора е на Чарли от култовия сериал „Стъклен дом”.

Блатечки е заставал на снимачна площадка до звезди от световен калибър като Морган Фрийман, Антонио Бандерас, Арманд Асанте, Бърт Янг, Вирна Лизи, Горан Вишнич, Жан-Клод Ван Дам, Бен Крос, Долф Лундгрен.

Цялото предаване от 1 май 2013 г.