enbg

„Шоуто на Слави” на 3,6% след Правителството по доверие сред хората

4.3.2010 | коментара

2 март 2010 г.

Сценаристите на „Шоуто на Слави“ показаха във вторник резултатите от социологическото проучване, което те инициираха преди седмица. Инициативата целеше да даде отговори на това какво е общественото мнение за шоуто, съгласни ли са хората с изказваните в предаването политически позиции.

Изследването е проведено от института за маркетинг и социални изследвания MBMD и в анкетата са участвали над 1000 души от цялата страна.

Резултатите показват, че доверието към Слави Трифонов е доста близо до това на Бойко Борисов. На въпроса „Имате ли доверие в следните личности?” с представена опция за отговор „По-скоро имам доверие”, на Слави доверие гласуват 53,4%, на Бойко Борисов – 62,4%, а президентът е получил 50,3%.
Проучването разкрива и доверието в институциите. С най-голяма подкрепа от хората се ползва правителството на ГЕРБ – 52,3%, като само на 3,6% след него е шоуто. Третата позиция е за Президентството – 45,4%, а 33,1% се доверяват на Парламента.

Според изследването 52,2% от жените имат доверие на “Шоуто на Слави”, което е с 0,2% повече спрямо това към Министерския съвет. Президентството получава доверието на 48,6% от жените у нас, а Парламентът – на 33,9%.

„Това показва, че сме с правилна сексуална ориентация или че жените са по-доверчиви”, пошегуваха се сценаристите.

Преднина в предпочитанията на мъжете държи правителството с 52,7% от анкетираните, “Шоуто на Слави” е на второ място с 45%.

Най-голямо доверие на шоуто гласуват анкетираните на възраст между 18 и 29 години – 57,5%. Най-одобрявано е Правителството от анкетираните във възрастовата група 50 – 59 годишни. Президентството пък се ползва с най-висок рейтинг сред анкетираните над 60-годишна възраст. Те гласуват на президентската институция 57% доверие.