enbg

Шоуто на Слави, 2 декември 2011 г.

2.12.2011 | коментара

За втора поредна вечер участничките в „Умна и красива“ се явиха на „Първа среща“ с популярни мъже. Шест красавици предизвикаха и очароваха своите кавалери Миро, Борис Дали и Драго Симеонов. В рамките на 3 минути момичетата трябваше да изненадат мъжа, с когото се срещат, като за всеки един се конкурираха по две участнички.

Първи пред комисията се представиха Гергана Гергененова и Елена Василева. Те имаха своята „Първа среща“ с Миро.

Гергана реши да се срещне с него на приглушена светлина и удобно канапе. Тя се появи пред Миро с огромни ангелски крила по звуците на неговата песен „Ангел си ти“. След като го остави да легне на кушетката, красавицата започна да му нашепва: „О, Миро, любими красив, колко нощи аз не спах, колко дни за тебе си мечтах. Погледни ме в моите очи и кажи – кой те вдъхнови тази ангелска песен да напишеш ти?“ Миро призна, че не си е представял жени с крила, но според него с този външен вид Гергана е поставила песента в нов контекст. Певецът сподели, че е гладен и се поинтересува дали ангелът може и да готви, но разбра, че ще бъде „нахранен“ само с даровете на любовта. „Времето си в приказки не губи, а вземи и с мен го оползотвори“, продължи в рими Гергана. Тя изненада певеца с неочакван, но недовършен стриптийз на песента на Джо Кокър „You can leave your hat on”.

Втората красавица, която отиде на среща с Миро, беше Елена Василева. На романтична вечеря с чаша вино и плодове двамата се усамотиха и споделиха един на друг, че са леко притеснени от запознанството си. Елена призна, че иска да опознае човека Мирослав Костадинов, а не изпълнителят Миро. Той й разказа, че е родом от Добрич и че „живее, за да работи и работи, за да живее“. Оказа се, че работата е приориет, а любовта не бива да се търси – тя се случва, когато трябва да се случи. „Вярвам в партньорството“, отговори Миро на въпроса дали вярва в истинската любов. Темата за семейството и доверието бяха другите опознавателни теми, на които двойката се отдаде по време на своята среща. Елена направи специален подарък на Миро, който е вдъхновен от него – картина с делфини. За финал двамата потанцуваха на песента „Минаваш през мен“, като кавалерът запя на ухото на своята дама „Вкусна като чаша мартини с малко лед и много маслини – виждам как минаваш през мен всеки ден“.

Миро сподели на водещия, че е впечатлен от дамите, с които се срещна. Според Венета Харизанова Елена е представила „една нормална среща“. „Единствената нормална дотук“, допълни Слави. Според Антония Петрова Гергана е била много артистична. Иво Сиромахов разказа, че за втори път вижда ангел. Първият Ангел, който е виждал, бил Ангел Марин.

Борис Дали беше вторият кавалер, който се срещна последователно с две красавици – Янислава Илкова и Йоана Георгиева.

Янислава Илкова го посрещна като клиент в офиса на своя шеф. Тя се появи на еротична музика, облечена изцяло в розово. „Нещо ми стана топло“, каза Борис още преди да започне разговорът. Преди подписването на договора Янислава зададе своите настъпателни въпроси към него, сред които „Притесняваш ли се от предизвикателни жени?“, „Коя част от мен привлече погледа ти най-много?“ и „Ако дойда у вас на вечеря – трябва ли да остана и за закуска?“. Борис сериозно се притесни дали тези неща ги пише в договора, защото ако е така щял да го подпише веднага. Певецът обясни, че като е видял своята дама, първата песен, която му хрумва, е: „Но ти си толкова секси парче, и все към теб ме влече и влече“. „Искам да ме чувстваш по този начин – жестока“, заключи Янислава и под музиката на едноименната песен двамата подписаха документа.

На втора „Първа среща“ Борис Дали се срещна с Йоана Георгиева, която влезе в студиото на мотор, на който двамата седнаха. Стана ясно, че моторите не са страст само на Борис. Йоана го упрекна, че отдавна не го е засичала по мотосъборите, но въпреки това се радва, че я е поканил на среща. Красавицата сподели, че е виждала певеца да кара на задна гума и го попита дали ще я повози и нея. Като финал тя му обеща да му помогне в изработването на уеб сайт, тъй като се занимава с уеб програмиране и уеб дизайн. Борис получи нейна визитка, съдържаща адреса й, на който да се отбие.

Венета Харизанова сподели, че е харесала подхода на Янислава, която е провокирала Борис той да я спечели. Тя определи Йоана като „скрита лимонка“ и „лъвица в овча кожа“. „Обикновено е вълк в овча кожа“, вметна Слави. Антония Петрова разкритиквуа паузите в интервюто на Янислава и това, че сюжетът й напомнял за порно филм. Иво Сиромахов, който познавал дядото на Борис Дали – Салвадор Дали, обясни, че е одобрил съпоставянето на мотора и рокерската тематика с фолка.

Журналистът Драго Симеонов се срещна с Катя Марашлиева и Валерия Цимбал.

Катя Марашлиева го посрещна в апартамент на нейна приятелка, защото красавицата е само на 18 години и заради строгия си баща няма терен за среща. Тя беше приготвила чаша бяла вино и ягоди със сметана за своя избраник. Катя беше проучила, че хобито на Драго е литературата, а любимата му книга е „Homo Ludens” (“Играещият човек“). Това я провокира да попита дали според журналиста любовта е игра. „Любовта е като във футбола – човек или е център-нападател, много е активен, или непрекъснато подава топките насам-натам, или грам не го пускат да терена, или в най-лошия случай седи на трибуните. Да, любовта е игра“, каза Драго. И допълни: „Аз съм като Бербатов – ако ми се гласува доверие – излизам и играя“. Оказа се, че освен футбол журналистът харесва и волейбол, а Катя се занимава именно с това. Тя беше донесла топка, защото според нея е важно мъжът да успява да забива добре, като срещата приключи с финална романтична забивка.

Спортната тематика беше сменена с романтична среща в кафене в Париж, на която Драго отиде заедно с Валерия Цимбал. Тя го беше поканила в града на любовта, защото той вдъхновява личности като Едит Пиаф, Виктор Юго и Хемингуей. Украинката обясни, че в нейната страна преди наздравицата се произнася тост. В тоста си тя разказа история на свой приятел, който продавал москвича на баща си, за да заведе своята булка именно в Париж. Там обаче тя се влюбила в художник и го изоставила. С пожеланието това да не им се случва, Драго и Валерия отпиха вино. Вторият тост беше от Драго Симеонов: „Да пием за тези бащи, които жертват москвичите си, за да могат синовете им да заведат избраниците си в Париж“. За финал Валерия му подари диск с музика на Едит Пиаф, която да му напомня за нея.

Антония Петрова хареса ретро визията на Валерия и романтиката на срещата й. Венета Харизанова сподели, че е харесала повече Катя. Иво Сиромахов одобри изказването, че любовта е като футбол. „Аз в любовта съм като Димитър Пенев – нищо не ми разбират“, заключи той.

В понеделник, в 22:30 часа продължава изпълнението на задачата „Първа среща“ с последната среща. След нея комисията ще оцени изпълненията и ще стане ясно кои красавици ще отпаднат. Накрая Слави ще постави и новата задача в „Умна и красива“.