enbg

Христофор Зюмбюлски в „Искам думата“

8.7.2013 | коментара

В рубриката “Искам думата” 33–годишният Христофор Зюмбюлски от Варна пожела да говори за домашното насилие.
Участникът сподели, че е част от неправителствената организация “Фондация “SOS – Семейства в риск”, която от 15 години осигурява защита и подкрепа на лица, пострадали от насилие. Христофор Зюмбюлски разказа, че дейността на организацията е свързана с превенция, консултативна дейност, психологическа подкрепа, настаняване в кризисен център, представителство в съда и други. Той насочи вниманието и към новия проект на фондацията, който е свързан със специална програма за мъже, които имат агресивно проявление в поведението си. Гостът цитира статистиката, която показва, че 98% от пострадалите са жени и деца, а 98% от извършителите са мъже.
Христофор сподели още, че има история, достойна за сценарий на филм. Според него киното може да влияе в кратко време и целта на филма ще е да даде тласък на въпросната програма и да даде основа за дългосрочна работа за решаването на важния обществен проблем с домашното насилие.

Ако и вие искате да участвате, пишете ни на e-mail: [email protected] Споделете по каква тема искате да говорите и оставете имената си и телефон за контакт.

Цялото предаване от 8 юли 2013 г.