enbg

Хорацио закова шестица в „Нощен живот”, Айсату залагага на черно парти

30.4.2010 | коментара

30 април 2010 г.

Айсату Диало, Гюнтер Хемпел, Линдзи Солтцгивър и Хорацио Гонзалес демонстрираха своята адаптивност към нощния живот в България във втория изпитен ден на задачата „Нощен живот”, която е пета поред в изпитанията на чужденците в „Добре дошъл в България”.

Гвинейката Айсату Диало направи кратък преглед на нощния живот по заведенията, като обърна внимание на различните видове партита и с чувство за хумор заяви, че независимо от това, за нея всяка вечер е черно парти. Айсату покани всички на ТВ дискотека. Нейното забележително представяне беше в дует с Кондьо, съответно акцент в изпълнението й беше кючекът.
Иво Сиромахов заяви, че Кондьо и Айсату очевидно са влезли в симбиоза, „те са една кръв и ни заразяват с този ритъм”. Евгени Димитров коментира, че сме видели нещо абсолютно типично за нощния живот в България. Танцът на Айсату той определи като нещо средно между кючек и „голямо дупе” и изказа мнение, че е можело да е още по-активна. Болна е – май грип, – отвърна гвинейката. По думите на Филип Станев, ние българите много избързваме в кючека, докато тя го направила бавно и авторитетно, и „не може да не го уважиш”. Христиан Ночев призна, че е очаквал повече настроение, а Кулеков заяви, че ще оцени високо най-горещия танц, който са виждали – 39 градуса. Оценката на Айсату беше 5,20.

Гюнтер Хемпел излезе на сцената с фрак и папийонка. Нощният живот и в Източна, и в Западна Германия бил скучен, заяви той и добави, че по тази причина е в България – защото тук е купон. Заедно с фолк – дивата Емануела, Гюнтер представи своя етюд, посветен на нощния живот, като в презентацията бяха включени и червена роза, и дует мимове.
Иво Сиромахов бе много приятно изненадан от показаната от германеца Гюнтер емоция. Евгени определи представянето му като „естетска история”. Филип го оприличи на Хю Хефнър и каза, че историята е била страхотна. Режисьорът Христиан Ночев не бе останал убеден от ролята на хер Хемпел. Докато Кулеков, първо оплаквайки се от шумни съседи, заяви: „Тихото изкуство на пантомимата е нещо, за което аз съм жаден”. Гюнтер бе оценен с 5,80.

Специален „урок“ изнесе американката Линдзи Солтцгивър. В представянето си с Тони Стораро Линдзи претърпя пълна метаморфоза като от строга учителка се превърна в амазонка. Нейната оценка от журито беше 5,40.

За Хорацио Гонзалес вечерта беше пълен успех с оценка от пълно 6,00. Филип Станев открито призова „оригиналният изпълнител да иде на Мачу Пикчу в царевичака”. Иво Сиромахов пък посочи, че най-много харесва у Хорацио, че подхожда към всичко авантюристично.

Последните двама финалисти ще се представят в задачата „Нощен живот” в понеделник, когато ще видим и актьорската вечер. За чужденците от „Добре дошъл в България” ще стане ясна и новата шеста задача.