enbg

9 май 2012 г., Софи Маринова

7.5.2012 | коментара

Софи Маринова, българският представител на тазгодишния международен песенен конкурс „Евровизия”, гостува в „Шоуто на Слави” само няколко дни преди да замине за финалите в азербайджанската столица Баку. Пред водещия Слави Трифонов Софи разказа за кампанията по популяризирането на нейната песен „Любов без граници” извън България. Тъй като регламентът на конкурса не позволява на една страна да гласува за своя представител, ромската певица е презентирала своята песен в Турция, Гърция, Сърбия, Холандия.

Софи Маринова разказа и за участието си в Европарламента в Брюксел. „Там певец не е стъпвал, освен Андреа Бочели”, горда е певицата. На евродепутатите Софи Маринова е изпяла „Любов без граници” и ромския химн „Джелем, джелем”. Със същия репертоар се е представила и в българския парламент, и американското посолство. Продуцентът й се пошегувал по този повод, разказа Софи: „Софке, няма да ходиш по участия, ще ходим по парламентите да пеем.”

В „Шоуто на Слави” Софи Маринова разкри, че ще се яви сама на сцената в Баку. „Ако сгрешавам, поне знам, че аз съм си виновна”, обоснова решението си певицата. Тя сподели, че ще е облечена в бяло, с големи метални аксесоари, като за тоалета разчита на своя дизайнер Тони Йорданова.

Слави пожела успех на певицата в Азербайджан и изказа своята увереност, че Софи ще прескочи полуфиналите и ще се класира за големия финал. „Радвам се, че на „Евровизия” всички ще видят, че имаш уникален глас”, заяви на изпроводяк Слави Трифонов.

Цялото предаване от 9 май 2012 г.