enbg

Слави и Ищар обещаха дуетна песен за лятото

6.4.2011 | коментара

5 април 2011 г.

С „Ya Habibi Yalla” световната музикална звезда Ищар взриви студиото. На заслужения коментар от Слави, че изглежда все по–добре, Ищар отвърна, че вероятно тайната са децата й. Певицата има близнаци – момче и момиче, на почти 4 години.

В своя шеговит стил Слави отбеляза, че омъжвайки се, Ищар е разбила сърцето му. Не успяха да го успокоят думите й, че той познава нейния съпруг. „Това не ме кара да се чувствам по–радостен!“ – каза Слави, който остана безутешен дори на уточнението, че двамата със съпруга на Ищар си приличат много по косата.

Вероятно налегналата го тъга накара Слави да възкликне „Сон шонжмон“ (фр. – sans changement) – единственото, което знае на френски – и след като преводачката обясни, че то означава „без промяна“, на Слави се наложи да обясни на гостенката си откъде е натрупал познания по френски – от слушането на „Нивото на река Дунав в сантиметри“ по програма „Хоризонт“ на Българското радио. (б.а. Преди 1989 г. в българския радиоефир излъчваше само Българско национално радио с програми: „Хоризонт“ и „Христо Ботев“.)

Малко след като Слави обясни на своята гостенка, че невероятната приповдигната обстановка в студиото се дължи на нейния талант и харизма, Ищар неразумно изказа добри думи към „Ку-ку бенд“, наричайки го феноменален оркестър. Слави бързо се обяви в контрапункт, атакувайки с думите: „Като е феноменален, вземи ни на турне! Аз ще те обявявам, ще викам: „Сон шонжмон – Ищар!“

Запознат с изказване на Ищар за новините, че иска да изпее българска песен, Слави й предложи песента „Облаче ле, бяло“, изпълнена в шоуто от Нели Петкова. Непосредствено след това водещият връчи текста на Ищар и, дори със семпъл съпровод, тя запя безпогрешно мелодията, а на четвъртия стих вече и произношението й беше перфектно. „Великолепна песен“, коментира Ищар, докато зрителите в студиото бурно я аплодираха.

Слави беше категоричен, че ако изпее тази песен на концертите си, Ищар ще предизвика много хубави емоции сред публиката, тъй като българите много обичат тази песен и се вълнуват много на нея.
„Давам ти страхотен съвет, понеже много те обичам и понеже ти го оценяваш, един ден ще ни вземеш на турне във Франция.“ – привърши изложението си Слави и добави, че може да направят дует: „Аз съм роден да пея дуети. Ние заедно може да направим дует и така ще ме компенсираш заради това, че ми разби сърцето.“ Тук Годжи прекъсна водещия с думите, че сигурно вече плаши гостенката. Ищар прие спокойно думите на водещия и само помоли да й помогне преди концертите с репетиция на текста.

Концертите, които Ищар ще изнесе у нас, са по покана на Арт БГ и ще бъдат на 3-ти юни в Летния театър във Варна, на 5-ти юни в зала 1 на НДК в София и на 6-ти юни в Античния театър в Пловдив. Продължавайки в шеговития тон, Слави покани зрителите и на техния съвместен концерт догодина във Франция, когато „ще изпеем нашия най-голям хит, който не сме го измислили още как ще се казва.“ На помощ отново се притече Годжи, който светкавично предложи оригинално име за песента: „Сон шонжмон“. Неочаквано Ищар прие идеята с думите: „Щом те видя и ме наляга вдъхновението.“

веднага стана ясно, че Ищар говири на 5 езика, но пее на всички езици, докато Слави владее 5 диалекта, но ако тя иска да направят песен, той е кавалер и не може да й откаже. Ищар от своя страна отбеляза, че „Слави и Ищар“ дори се римува. Желанието на певицата бе единствено песента да е бърза, а Слави й обеща, че когато дойде в България, той ще я следи със звукозаписно студио и щом дойде в София, в почивките ще запишат парчето. Слави не бе подготвен да обясни къде ще записват клипа, но импровизира, че Министерски съвет или пък ескалаторите в МОЛ-а може да са подходящи. След като и Евгени Димитров потвърди, че песента може да е готова до юни, Слави обобщи, че „имаме новина“. Ищар пък обеща да дойде още преди 3-ти юни, „за да репетираме“.

Уверена от Слави, че нейната песен за евкалиптите е въздействала на много млади хора в България и е преобладавала при представянето на кандидатите за Music Idol 1, Ищар коментира: „Музиката прекосява всякакви граници на езици, традиции и култури. Това е наградата от музиката!“