enbg

Сид Джейкъбсън, 5 октомври 2016 г.

5.10.2016 | коментара

В предаването гостува Сид Джейкъбсън, доктор на науките по клинична психология.
През 1977 година Сид Джейкъбсън се запознава с нововъзникващата област на Невро-лингвистичното програмиране (NLP), след което става един от първите сертифицирани преподаватели. Работи като изследовател и разработчик на нови методи, преподавател, консултант на професионалисти, болници, училища, клиники, правителствени агенции и професионални атлети. Сид Джейкъбсън работи в САЩ, Канада, Великобритания, Сингапур, Малайзия, Китай и Европа.

Специалистите по Невро-лингвистично програмиране изследват как хората мислят и учат, как виждат нещата, които се случват около тях и как тези неща се преработват от мозъка. Това разказа Сид Джейкъбсън, доктор на науките по клинична психология и един от пионерите на НЛП (NLP). По думите му специалистите по НЛП изучават стратегиите и уменията на много успешни хора и опитват да ги приложат и към други хора.

„Ние мислим по определени модели, които се създават въз основа на нашите възприятия. И проблемите, които обикновено имаме, произтичат от нашето мислене“, каза Сид Джейкъбсън.

Той представи книгата си „Как да учим децата – за да успяват“. По думите на автора, книгата е за това как да научим децата да използват информацията, която получават.

Цялото предаване от 5 октомври 2016 г.