enbg

Руслана възхитена от женските ни хорове и сложни ритми

20.6.2011 | коментара

17 юни 2011 г.

С дженк започна разговорът между Слави и украинската певица Руслана, с която се познават отдавна и имат обща песен.

„Вы моя второя половина от Украйне”, призна Слави. След това водещият, впечатлен от кожените дрехи на Руслана, й сподели: „Вие сте моята господарка, аз съм вашия роб.” В същия закачлив тон певицата отвърна: „Я ваша госпожа, вы мой муж.” Когато малко след това Руслана се поинтересува: „Аз сега какво да кажа на мъжа ми?” – Слави излезе чист от положението, като й заяви: „Аз не съм ревнив – имай си мъж”.

„Това са най-добрите музиканти в България, в целия свят са най-добри”, възкликна Руслана, когато Ку-ку бенд изсвири вариант на нейна песен, украсен с български етно мотиви. Тя бе категорична, че има нужда от такива музиканти и ще ги вземе със себе си. – И аз ще дойда, свиря много добре на дайре, -самопредложи се Слави и бързо поиска оферта за някой голям концерт, на който Руслана ще пее. Този път известната певица бе в България за празника на черешата в Кюстендил и логично тя покани Слави да свирят и пеят заедно на предстоящото събитие. Победителката в Евровизия сподели, че тъкмо се връща от изява в Париж, което пробуди негодуванието на водещия, че не му се е обадила с офертата преди да иде в Париж. Чаровницата от Украйна остана непреклонна и категорична, че все пак празникът на черешата си е събитие, което би било добре Ку-ку бенд да уважат.

Когато бе запитана за работата си в украинския парламент, Руслана отговори така: „Не можах да сменя целия парламент и трябваше да си замина – а след това добави, – търпяха ме цяла година, имах твърде много енергия.”

Руслана не пропусна възможността да изрази възхищението си от „българската етническа култура”, за която заяви, че много й харесва. Най-силно Руслана била впечатлена от женските ни хорове, редом с много сложните ритми и красивите танци: „Едва ли обичам така някоя етническа култура, след украинската, както българската!”