enbg

Роджър Ходжсън, 30 юни 2014 г.

30.6.2014 | коментара

Роджър Ходжсън, основател на групата “Супертрамп” и автор на най-големите им хитове „Breakfast in America“ и „The Logical Song“ беше гост в „Шоуто на Слави“. Ходжсън, популярен като „Mr. Supertramp“, написва споменатите песни още в тинейджърска възраст, а години по-късно заедно с групата си ги прави популярни по целия свят.

„Моята приятелка не хареса тази песен, всички други я харесаха.“ – спомни си Ходжсън времето след написването на хита „Breakfast in America“ – „Въобще не мислех какво пиша, написах я за един час. Просто така… Това е една много хумористична песен. Аз бях в хубаво настроение, когато я написах. Бях на 19 години и отскоро имах нов инструмент – хармониум. Толкова се вълнувах, че тази песен просто излезе от мен.“

12 години по-късно песента е записана от “Супертрамп” и става хит: „За мен, като човек, който пише песни, е невероятно да напишеш песни от сърцето си, които да докоснат толкова много хора по целия свят. Аз не съм писал за другите хора, писах за себе си.“ Ходжсън нарича групата си “Супертрамп” защото с останалите музиканти се чувстват като скитници и нямат пари. Скоро след това идва славата: „Беше фантастично приключение – за 14 години“.

След още 17 години идва друго приключение за Роджър Ходжсън – става баща: „И двете ме накараха да науча много за самия себе си, и двете бяха много удовлетворяващи, бяха трудни, но и много великолепни“.

Сега Ходжсън е на турне и обикаля света с песните си: „Първо, много съм щастлив, че съм тук, в България, хората са фантастични. И знам, че в момента никъде животът не е лесен. Така че, това, което прави музиката, е да дава на хората почивка от проблемите им. Това е моята работа. За два часа да накарам хората да мечтаят, да се смеят, да пеят, да се усмихват и да вярват в доброто в живота. Това е моята работа, най-хубавата работа в целия свят.“

Цялото предаване от 30 юни 2014 г.