enbg

Редколегията зададе 25 въпроса към Бойко Борисов

31.5.2010 | коментара

Тагове:

31 май 2010 г.

Господин Борисов,

1. Още ли смятате, че най-големият проблем на България е лошият човешки материал, както заявихте в Чикаго? Вие от какъв материал сте?

2. Защо назначихте за министър човек, който преди време наби полицай?

3. Каква е позицията Ви за ДДС – че трябва да се намали, както Ви посъветваха в Израел, че трябва да се увеличи, както Ви посъветваха в Катар, или че трябва да си остане непроменен?

4. На кои журналисти пускате есемеси? Те отговарят ли Ви?

5. Ще проверите ли наистина чия собственост са медиите и какъв е произходът на парите, с които са закупени?

6. Кой е виновен за огромната контрабанда на цигари в последните няколко месеца?

7. Какъв според Вас е Алексей Петров? Лоялен гражданин, както го нарекохте Вие, или престъпник понеже е в ареста?

8. Какво е съотношението между задържаните и изправените пред съда по време на Вашия мандат? На всеки 20 задържани – 1 пратен на съд или по-малко?

9. Австрийският парламент има шест служебни автомобила, българският има 80. Колко мерцедеса са нужни на българското Народно събрание по време на криза?

10. Още ли смятате, че цитирам: „За времето си Сталин, Хитлер и Мао са номер едно”? За какво им се възхищавате и искате ли да приличате по нещо на тях?

11. Какво стана с барбекюто на Доган? Нали щяхте да го бутате, защо се отказахте?

12. Какво мислите за Румяна Желева? Защо я уволнихте, при положение, че казахте за нея цитирам: „Аз съм изпратил в Европейския парламент човек, който считам, че е компетентен”?

13. В едно интервю казахте, че можело отдавна да приключите шоуто, но не било демократично. Как точно си представяхте, че може да ни приключите – юридически или физически?

14. Смятате ли, че сте избрали подходящите хора за министри при условие, че Божидар Нанев и Румяна Желева вече се издъниха?

15. Защо когато стане въпрос за държавни плащания, винаги говорите от първо лице единствено число – аз дадох пенсиите, аз платих на лекарите, аз платих на фирмите?

16. Какво става с АЕЦ Белене и притеснява ли Ви фактът, че руснаците искат да строят Атомна електроцентрала в Турция?

17. Има ли отношение спечелването на държавни поръчки с победите Ви на тенис? А вярно ли е, че ако някой Ви бие на тенис и веднага след това бизнеса му пострадва?

18. Защо държавата демонстративно не спазва договорите, които е подписала?

19. Защо държавата не защитава гражданите си – например какво направихте за похитените от пирати български моряци?

20. Как ще коментирате думите на финансовия министър, че кризата е приключила през април? Виц ли е това или той по принцип не знае какво говори?

21. Как ще коментирате думите на министъра на икономиката, че още не сме стигнали дъното и кризата тепърва ще се задълбочава?

22. По какъв критерий избрахте министрите във Вашия кабинет и каква част от тях сте срещнали на кръстовища?

23. От натрупания бюджетен дефицит до момента, само една трета е на стария кабинет, а останалите две трети са в резултат на действията на Вашето правителство. Откъде дойде този дефицит?

24. Как ще обясните това, че в актуализирания бюджет вече е заложен 5.5% дефицит, който е само с половин процент по-нисък от дефицита по времето на Жан Виденов?

25. Докога Станишев ще е виновен?