enbg

Разсмей Слави, 30 ноември 2012 г.

30.11.2012 | коментара

Тази вечер зрителите на „Шоуто на Слави“ видяха последните от кандидатите в „Разсмей Слави“, като само един от тях успя да намери място на финала. Всички участници, класирали се за финала, ще се състезават за голямата награда – пикап с агне, по време на коледно-новогодишната празнична седмица на Шоуто, а представянето им ще бъде оценявано от зрителите по интернет.

Пръв в това последно квалификационно издание на проекта се изяви пловдивчанинът Хасан Мусов. За себе си участникът сподели, че е на „36 евро и 50 цента“, тоест на 73 години и че е „на хонорар“ като тъпанджия в Учебния оркестър на Музикалната академия под тепетата. С ефектен номер с тъпана Хасан Мусов спечели 500 лева, а със своя френски език си извоюва място на финала и още 1500 лева.

Родопчанката Анифе Юсеин, която сподели, че с годините става „по-щура“ и затова се е записала за участие в „Разсмей Слави“, не можа да постигне успех с историята за двете баби-хакерки – баба Нетка и баба Чатка. Извън регламента тя изпя фолклорна песен със сексуален подтекст. Слави Трифонов призна, че вторият номер на Анифе е бил по-силен и е трябвало да представи първо него.

Студентът Калин Кръстев от Оряхово, Врачанско, бързо спечели 500 лева с доста нецензурна врачанска история. Оказа се, че Калин е изпращал много истории за „Вечерта на Северозападната култура“ в „Шоуто на Слави“. Със сигурност от първата му история ще се запомни врачанското категоризиране на пиянството – „един се напил на боклук“. Калин Кръстев обаче изненада с решението си да не рискува спечелените 500 лева и да разкаже втората си история „само за шоуто“. А историята, чието действие се развива на казана за варене на ракия във Враца, предизвика също голям успех. „Сбърка, че се отказа“, констатира накрая на номера Слави Трифонов.

Стефан Станчев от Габрово, изпратен от дядо си, беше последният кандидат да разсмее Слави. Студентът в УНСС обаче не постигна успех с циничната история за „мъжкия манастир до Габрово“. Стефан си тръгна без спечелена сума пари, но поне успя да поздрави дядо си по случай 70–ия му рожден ден.

Особен колорит в последното редовно издание на „Разсмей Слави“ добавиха водещите Филип Станев и Иво Сиромахов, предрешени като Фред Флинтстоун и Барни Ръбъл, както и Александър Вълчев – в ролята на Дино.

Финалите на „Разсмей Слави“ ще се проведат по време на коледно-новогодишната празнична програма на „Шоуто на Слави“. А зрителите ще определят кой да си тръгне с голямата награда – чисто нов високопроходим пикап, с подарък – агне!