enbg

Разсмей Слави, 26 декември 2012 г.

26.12.2012 | коментара

Големият финал в „Разсмей Слави“ започна с 6 изпълнения – на имитатора Ангел Гинев, илюзиониста Веселин Долмов, хумориста Весо Парцала, триото Христо Илиев, Александър Василев и Снежана Костова, спасителя Мирослав Дюлгяров и музикантите от „Джипси бенд“. Събеседници на водещите Филип Станев и Иво Сиромахов бяха Слави Трифонов и Краси Радков, които коментираха представянето на финалистите. Според регламента на Големия финал в продължение на три дни всички финалисти ще представят своите номера, с които ще се борят за наградата – нов пикап с агне в каросерията. Решението кой ще е победителят в проекта, е на зрителите, които ще гласуват за своя фаворит в интернет на адрес razsmei.slavishow.com, като от един компютър ще може да се гласува само по веднъж. Гласуването ще започне след изпълнението на последния финалист в петък.

Със сърцераздирателна и драматична любовна котешка история започна първият финалист – имитаторът на звуци Ангел Гинев. Продължението на изпълнението беше с идилична коледна случка в селския двор, която завърши емоционално – с традиционното колене на прасето, придружено от дружеските вопли на кучето, кравата и кокошките. Касапницата беше заменена от сантименталното за повечето българи палене на стар Москвич и тръгването на парен локомотив. „За мен това е някакъв модерен бийтбокс“, коментира Краси Радков и добави една имитация от себе си – кацане на муха на голо теме.

Илюзионистът Веселин Долмов не изневери на истеричния си стил и влезе в образа на Джим Кери от популярния холивудски филм „Маската“. Подръчните му материали в мистичното изпълнение бяха бутилка с алкохол, трион, брадвичка и танцуваща маса. На финала невинен гълъб беше превърнат от фокусника в парче плат, но участникът уверява всички зрители, че животното е невредимо. Слави Трифонов и Краси Радков коментираха, че номерът е бил прекалено нервен, но поощриха Веселин за включването на клоунада в изпълнението.

Хумористът Весо Парцала заложи на няколко вица за „младежи и девойки над 80-годишна възраст“, както и драматична история за „тези, които много обичат да пият, обаче малко могат да носят“. Той призова зрителите да гласуват за този, който им е дал най-много красота, защото според него на този свят няма „красиви и грозни хора, а усмихнати и намръщени“. Слави обясни, че изкуството на Весо Парцала се нарича „Stand-up comedy”, което е „една от най-сложните концепции за правене на смях“.

Следващите финалисти Христо Илиев, Александър Василев и Снежана Костова се впуснаха в романтична гладиаторска битка за сърцето красива жена. Заканите прераснаха в надпяване, което включваше песни от всевъзможни стилове – поп, рок, оперета, но сърцето на хубавицата се оказа пленено от Георги Милчев-Годжи. Обръщението на триото към публиката беше с кавър на хита „Дим да ме няма“. Според Слави най-харизматичен и талантлив от тримата е Александър Василев, а Краси Радков похвали хъса и желанието в изпълнението.

Мирослав Дюлгяров
разказа истинска история за сблъсъка си със странен войник в казармата, на който му се наложило за първи път да се бръсне сам. Мястото на случката била Школата за запасни офицери в Плевен. Историята се оказа с кървав финал, но въпреки това героят успял да се спаси с изобретателност, присъща само на един войник.

Последните финалисти в първото предаване бяха музикантите от формация „Джипси бенд“. В тяхното изпълнение бяха интерпретирани произведения на Дийп Пърпъл, Майкъл Джексън, Мадона и Ку-ку бенд. Видинските съименници на „Джипси кингс“ обраха аплодисментите на публиката, а Слави анализира изпълнението им от музикална гледна точка и подчерта, че групата разчита само на два тромпета и два баритона, което се среща рядко и усложнява работата на музикантите.

Финалът на „Размей Слави“ продължава в четвъртък и петък, когато ще се изявят останалите финалисти.