enbg

Разсмей Слави, 12 октомври 2012 г.

12.10.2012 | коментара

Трима участници в четвъртото издание на проекта „Разсмей Слави“ успяха да спечелят по 2 000 лева и се класираха за финала, където ще се борят за пикап с агне в каросерията. Началото на поредното издание беше дадено от водещите Филип Станев и Иво Сиромахов с история от живота на малкия Койчо и неговите баба и дядо, която Слави от доста време отказвал да разкаже в ефир. Така историята, излязла изпод перото на сценаристите, най-сетне видя бял свят.

Първото изпълнение в „Разсмей Слави“ беше не на един, а на седем участници. Оркестър „Джипси бенд“ от Видин доказа, че Слави може да се разсмее и чрез музика, и създаване на добро настроение. Импровизираният музикален микс на духовия оркестър премина от класика до съвременни песни на Мадона, Мишел Тело и Майкъл Джексън, като аранжиментът на песните беше, логично, в стил Горан Брегович. „Шефът“ на оркестъра Николай първоначално отстояваше твърдо позицията оркестърът да си ходи със спечелените 500 лева, но под напора на впечатления водещ музикантите един след друг заеха противоположното мнение. Така „Джипси бенд“ спонтанно премина във втори кръг с „Йордановден“ на Гъмзата и „Ку-ку бенд“. Тяхното уникално изпълнение със свирене „около тоновете“ успя да впечатли Слави още повече и това им донесе 2 000 лева и ги класира на финала на „Разсмей Слави“.

Втората участничка Стефанка Петрова от село Върбица се похвали, че е работила като производственичка и дълги години снимката й е била на портала в „Захарни заводи“, защото е била най-добра в професията. Изпълнението й започна с нейни стихове, но римите бяха примесени с изненадващ лай на куче и кукане на кукувица. Продължителният лай и вой на финала успя да пречупи Слави и той се разсмя, което донесе 500 лева на участничката. Второто изпълнение също започна тихо и спокойно с рими, но след това баба Стефанка започна да размахва бастуна си и да пее, което нямаше как да остави Слави безучастен.
В крайна сметка Стефанка Петрова получи от водещия 2 000 лева, което събитие отпразнува с весело кукуригане.

Следващият участник в „Разсмей Слави“ беше IT специалистът Сергей Александров от София. Той разказа три кратки истории, свързани със село Алеково, Свищовско. Първата беше за дядо, който погрешка изпушил леката дрога на внуците си, втората – за „рядко щастие“ и третата – за самозадоволяване с жупнал курнишон. Нито една от тях обаче не успя да разсмее Слави и Сергей отпадна от надпреварата.

По-успешен беше опитът на следващия участник – фолкпевецът Илиян. Слави се засмя на последната от трите истории за циганина Шабан, разказващи за футболни залагания, наслада на природата и липсваща логика. След това обаче Илиян рискува 500-те лева и не успя да разсмее Слави нито с имитация на Азис и Тони Стораро, нито с пеене на измислен сръбски и гръцки. Слави разказа, че познава Илиян от времето преди да стане певец, когато свирел на ударни инструменти в столично заведение и му пожела успех в кариерата на фолкпевец.

Последното изпълнение беше на най-младия участник досега, 7-годишния Димитър Андреев от София. Още в началото господин Андреев предупреди, че вицът му е „малко мръсен“, дори се съгласи на екрана да бъде поставена червена точка – „забранено до 16 години“, въпреки, че той е на седем. Вицът разказваше за забавен физиологически проблем на вълка, решен безцеремонно от Червената шапчица. Финалът му успешно разсмя Слави, но Димитър Андреев отказа 500-те лева и разказа и втори виц – за златната жаба. Историята с неочакван край му донесе втори успех, 2 000 лева и класиране за финала на „Разсмей Слави“.