enbg

Разсмей Слави, 5 октомври 2012 г.

5.10.2012 | коментара

С протестен бийтбокс на водещите Иво Сиромахов и Филип Станев започна „Разсмей Слави“ този път. Сценарният гняв бе предизвикан от решението на Слави да им отнеме гонга, а те предвидливо го заместиха с домакинска посуда в лицето на тиган и дървена лъжица. Отговорната задача да бие електронния гонг се падна на Евгени Димитров.

Първи в опит да разсмее Слави се язяви Иво Доктора от Търговище. Както можеше да се очаква – прякорът му нямаше общо със занятието му – корабен електроинженер. Прякорът Доктора дошъл в студентските години, когато си играел на Чичо Доктор с една медицинска сестра. Иво е известен в интернет с едно парче в изпълнение с Попа, наречено „Чобан Рап“. Твърде нецензурното изпълнение донесе на Иво 500 лева в първи кръг. При втория си опит обаче той се провали. Заради желанието му, Слави го оцени като голям ентусиаст.

Красимир Коев и Цветомир Петров от Плевен, бившите военни, които изгряха на сцената на Бягство към победата, бяха вторите претенденти тази вечер. Двамата са футболни съдии в Окръжните групи и се представиха с достоверен разказ за един техен мач. Те също преминаха първи кръг, но във втори кръг атаката им завърши в аут.

Трети се представи незрящият Иван Шахънов от село Пиргово, Русенско. Той ослепял след инцидент преди 6 месеца, но казва, че има надежда да върне зрението си. Иван разказа с чувство за хумор за сегашната си професия на овчар, а предишните си занимания описа в историите, представени пред Слави. И двете истории на Иван предизвикаха усмивка на лицето на водещия и така русенецът се класира за финала. Неговите истории също бяха белязани със знак „нецензурно“ и той бе посъветван да го избягва при следващото си явяване, като може да заложи на стиловете на любимите си автори: Буковски, Хемингуей, Оруел, Стайнбек.

Последен на сцената излезе Митьо Пищова, който традиционно бе облечен в бяло и традиционно разказа случка от „оригиналния“ живот. Този път повествованието отведе слушателите в ранния Соц, когато Митьо бил млад и хубав милиционер – катаджия във Велико Търново. Историята преплиташе ведно изневяра, арест, лудница и ДисЦип и както винаги – имаше хепиенд за главния герой. Откровената история на Пищова му донесе 500 лева, които той прие с възторг и сподели, че бърза да напълни „жакузито“ с мляко, където ще къпе двете си настоящи приятелки.

Очаквайте новото издание на „Разсмей Слави“ на 12 октомври 2012 г., а дотогава може да гледате предишните епизоди в проекта.