enbg

Разбират ли управниците ни думата отговорност?

6.10.2016 | коментара

Вижте коментара на Слави Трифонов за резултата от гласуването на Съвета за сигурност на ООН за нов генерален секретар и провала за България, след като правителството на Бойко Борисов оттегли подкрепата си за Ирина Бокова и номинира еврокомисаря Кристалина Георгиева.

„Вчера се случи това, което всички знаехме, че ще се случи. Вчера, ние като нация преживяхме срам и унижение в международен план.“ Така Слави обрисува накратко ситуацията, след гласуването на Съвета за сигурност на ООН за нов генерален секретар и провала за България, след като правителството на Бойко Борисов оттегли подкрепата си за Ирина Бокова и номинира еврокомисаря Кристалина Георгиева.

Слави посочи виновника за създалата се ситуация: „Причината за това е българското правителство и лично министър-председателят Бойко Борисов. Както знаете, вчера беше гласуването за нов генерален секретар на ООН. На него неподкрепената от България Ирина Бокова стана втора, а лансираната от кабинета в последния момент Кристалина Георгиева остана едва девета. Тоест, решението на Бойко Борисов се оказа напълно погрешно. Има само две обяснения. Или това е направено под външен натиск, което означава национално предателство. Или е направено от глупост, което означава пълна некомпетентност. И логичният извод, който следва от това, е, че начело на държавата стоят хора, които не стават за работата, която вършат, защото те не я разбират. И на всичкото отгоре не разбират смисъла на думата отговорност. А как хора, които не разбират смисъла на думата отговорност към народа си, ще бъдат наши управници? Последствията от грешките им не са лично за тях, а за цялата държава. Това е все едно в болница да влезете да ви оперира не хирург, а човек, завършил агрономия например.
Ще поверите ли живота си в некомпетентни ръце?
Така или иначе, при подобен грандиозен гаф, единственият логичен избор е този, който е направил гафа, да поеме отговорността за грешките си и да се маха.“

Цялото предаване от 6 октомври 2016 г.