enbg

Петър Нанев и Мария Цънцарова, 17 януари 2014 г.

17.1.2014 | коментара

Журналистите от bTV Новините Петър Нанев и Мария Цънцарова бяха гости на редколегията след като през изминалата седмица претърпяха сблъсък със скандалния неформален лидер на Национално движение „Свобода“ Бисер Миланов-Петното.

Първа с Петното се срещна Мария Цънцарова в опит да получи неговото обяснение за обитавания от него и сподвижниците му имот, чийто наем те отказват да плащат, а собственичката е получила заплахи от тях и затова живее в чужбина. С видео материал бяха припомнени сцени от репортажа, в който се вижда грубото отношение на Петното към Мария, както и цигарата, която той хвърля към нея.

Чувството за безнаказаност на криминално проявения Бисер Миланов намира израз в последвалото оплакване в полицията, сочещо екипа на телевизията като нарушители. Репортерите отбелязаха и че скандалният екшън герой не се притеснява от камерата. Те коментираха, че обикновено враждебната група напада оператора и камерата. По думите на Петър Нанев, те до такава степен са си повярвали, че не обръщат никакво внимание на камерата.

Наглото поведение на Миланов намира израз в подаването на сигнал в полицията срещу репортерския екип. Мария коментира, че се е чувствала като човека, който извършва престъпно деяние. Полицията ескортира тяхната кола до полицейското управление, докато Бисер Миланов-Петното е пуснат свободно да шофира в столицата, а те разчитат, че ще дойде до полицейското управление. Там от екипа са взети сведения, а Петното е подал и жалби срещу тях.

Любопитен е подходът на Бисер Миланов и начинът, по който респектира. Той използва скъсяване на дистанцията, но в думите му няма нищо лошо, коментира Мария Цънцарова. Тя сподели, че според юристи, думи от сорта „смееш се, обаче ще ти стане още по-смешно, свят ще ти се завие от смях“ не могат да бъдат счетени за директна заплаха.

Цънцарова и Нанев припомниха и част от изявите на Петното, свързващи го с провокациите към протестиращите, с митингите на движението на Николай Бареков и срещите с правителството, на които той присъстваше като представител на протестиращите.
„Такива хора очевидно вършат работа на някого“, коментира Мария Цънцарова. Иван Кулеков коментира лаконично, че „няма никаква разлика от поведението на това „петно“ и поведението на „петното“ Сидеров, и едното е следствие на другото“.

Цялото предаване от 17 януари 2014 г.